A lett kevés otellóm körülbelül 4-5 napig forrott, aztán leállt. Kicsit ecetes az íze. Mire számítsak, mit tehetek vele?
Szerintem már addig is erjedezett, ami előtt kipréseltem.
Szokott ez így lenni a korábbi éveken is.... Mert leszoktam szemezni...(csak annyi van hogy ez megtehető)... De így is eltelik legalább egy hét mire végzek a szemezéssel és ledarálom).... Eddigre jellemzően már beindulnak benne folyamatok.
Az idén mindösszesen körülbelül 20 liter folyadékról van szó....
De ezzel is volt sok munka Nem szeretném hogy kidobódjon.
Aztán még 1..
Még soha nem ecetesedett meg borom...(a kb. 19 év alatt)
Pedig mindig le szoktam szemezni...akkor is, amikor 120 liter borom lett (nem nagy a szőlő....inkább csak olyan lugas féle..)
Pedig az ötször annyi szőlőt legalább kétszer annyi ideig szemeztem, mint ezt a keveset most...általában a kezdeti folyamat nagyon lassú szokott lenni (amíg eljutok a darálásig)
Köszi!!
Nem biztos, hogy ecetes - leht valami más hibája.
Tegnap átfejtettem egy kicsit kisebb ballonba, megint fogyasztottam belőle kb. 2 dl-t, úgy, hogy átcsórigáltam 2 pohár "között" néhányszor, és élvezhető volt....Egyelőre hagyom még, aztán majd meglátom.
Régebben is volt nekem olyan borom, amit a kiforrás után megkostolva...hát, azt hittem, meg van buggyanva.
Lefejtettem olyan jó levegőzősen, aztán teljesen fogyaszthatóvá vált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!