Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borkészítés, mennyi cukrot...

Borkészítés, mennyi cukrot kell adni a kipréselt léhez?

Figyelt kérdés
Lehetöleg liter/cukor adag :)
2010. okt. 17. 12:21
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ez a must cukorfokától függ, így nem lehet megadni. Apu annyit rakott régen hozzá, hogy a cukorfokot 20-ra állítsa be.
2010. okt. 17. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek az előzővel. Ha 20 foknál gyengébb akkor meg fog romlani. Apám úgy tanította, hogy 100 literenként egy kiló cukor emel egy fokot. Ha 20 fokos vagy ennél erősebb a must akkor nem kell hozzá adni semmit.
2010. okt. 17. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

"Apu annyit rakott régen hozzá, hogy a cukorfokot 20-ra állítsa be."


4 cukorfokot lehet emelni a muston. Azért van a mustfokmérő hogy megmérik a mustfokot és utána adnak hozzá cukrot ha kell de 10 fokos mustot nem szabad 20 fokra emelni cukorral mert az már hamisítás.

2010. okt. 17. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Ha csak magának készíti akkor olyan hamisat csinál amilyet csak akar.
2010. okt. 17. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

akkor csak mustfokmérő kéne :))

kösz azért a válaszokat

2010. okt. 17. 12:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Mustfokmérő nélkül nem szabad hozzákezdeni.
2010. okt. 17. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
25%

"Ha csak magának készíti akkor olyan hamisat csinál amilyet csak akar"


Az agyoncukrozott mustból moslék lesz.

2010. okt. 17. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Phoney ***** válasza:
76%
Szerinttem arra célzott, hogy mindenkinek joga van moslékot inni:)
2010. okt. 17. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
lényeg hogy üssön :D
2010. okt. 17. 14:06
 10/10 anonim válasza:
Agyon cukrozott must! A must kiforr és marad benne cukor. A bor édes lesz! Az erjesztő gombák 15% alkohol tartalomnál leállnak!, mert az alkohol gátolja a gombák működését! Vannak különleges élesztők melyek 17-18% alkoholnál is működnek! Viszont ha fa hordóban tároljuk a bort az alkohol tartalma csökken, és a bor -ha nincs kénezve. újra beindul tavasszal amikor a szőlő virágzik... és növekszikaz alkohol tartalma. Nem igaz az hogy a túl cukrozott mustból moslék lesz! Az igaz, hogy a bor iz egyensúlya felburul, a túl elkoholos bor ízetólenné vélik, azaz az alkohol elnyomja a bor izét, zamatát "bukéját" ha lenne neki!
2015. okt. 20. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!