Az üveges sör vagy a dobozos sör a finomabb?
Gosser / Dreher citrom alkoholmentes… ez inkabb udito, de klassz sztm
(Nem iszom alkoholt).
Már volt a kérdés.
A dobozban teljes sötétségben van a sör. Jó minőségű dobozt megfelelően vadtag inert lakk réteg borítja belülről, ezért a minőségmegőrzési időn belül n alakulhat ki fémes íz. Olcsóbb sörök olcsóbb dobozainál ez nem biztos.
Üveges sör elegánsabb, gusztusosabb, jobban esik. De a barna üveg sem véd meg teljesen a fény károsító hatásától, a zöld meg annyira sem. A szintelen üveges sörök mesterségesen fenyállóvá tett komlókészítményekel készülnek.
A beléjük töltött azonos marka azonos fajtája azonos üzemből ugyanaz a sör. A különbségek a gyártási tételek különbségei ill. a tárolásból fakadnak,ahogy írtam fent.
Van még a pszichológiai hatás, van aki mindíg fog fémes ízt érezni,ha azt hiszi dobozost kapott pohárban, akkor is, ha valójában egyéb kiszerelésű sört kapott.
Az én kedvencem a Duvel. Bár ez degusztációs erős ale sör, nem mennyiségi ital. Mennyiséginek a régi Holsten Pilst szerettem pl. A lebutitás előtt. Vagy a régi eredeti Löwenbräut. Most maradt a Budvar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!