Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az üveges sör vagy a dobozos...

Az üveges sör vagy a dobozos sör a finomabb?

Figyelt kérdés
Illetve melyik a kedvenc sörötök :D
2023. aug. 30. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
39%

Gosser / Dreher citrom alkoholmentes… ez inkabb udito, de klassz sztm


(Nem iszom alkoholt).

2023. aug. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Már volt a kérdés.

A dobozban teljes sötétségben van a sör. Jó minőségű dobozt megfelelően vadtag inert lakk réteg borítja belülről, ezért a minőségmegőrzési időn belül n alakulhat ki fémes íz. Olcsóbb sörök olcsóbb dobozainál ez nem biztos.

Üveges sör elegánsabb, gusztusosabb, jobban esik. De a barna üveg sem véd meg teljesen a fény károsító hatásától, a zöld meg annyira sem. A szintelen üveges sörök mesterségesen fenyállóvá tett komlókészítményekel készülnek.


A beléjük töltött azonos marka azonos fajtája azonos üzemből ugyanaz a sör. A különbségek a gyártási tételek különbségei ill. a tárolásból fakadnak,ahogy írtam fent.

Van még a pszichológiai hatás, van aki mindíg fog fémes ízt érezni,ha azt hiszi dobozost kapott pohárban, akkor is, ha valójában egyéb kiszerelésű sört kapott.


Az én kedvencem a Duvel. Bár ez degusztációs erős ale sör, nem mennyiségi ital. Mennyiséginek a régi Holsten Pilst szerettem pl. A lebutitás előtt. Vagy a régi eredeti Löwenbräut. Most maradt a Budvar.

2023. aug. 30. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
28%
Egyértelmű dobozos.
2023. aug. 31. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
33%
Nekem a dobozos. Voltam tavaly egy hazai kisüzemi sörfőzdénél ahol "vakon" kostoltunk 4 fajta sört külön a dobozost, üvegeset, KEG-en elrakottat(~csapolt). Éles különbség van a 3 tárolási eljárás ízei között.
2023. aug. 31. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
38%
4: mert nem tudnak üvegbe tölteni. Valószínűleg nem vagy nem rendesen öblítik ki CO2-dal a palackot és sok O2 marad benn, ami aztán szépen eloxidálja a sört, és kész az öreg íz. Doboznál ez nem gond a kedvezőbb alak miatt és a kisebb headspace/töltési magasság miatt. KEGnél 4g/l az átlag karbonizació, palacknál és doboznál 5. Ez is sok különbséget ad. Kissörfőzdék sem technikailag, sem tudásban nem állnak általában a fejtés csúcsán. Ez egy külön szakma. És nem mindegy mi történik.
2023. aug. 31. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!