Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkohol szerintetek drognak...

Az alkohol szerintetek drognak számít?

Figyelt kérdés
Ez elég megosztó,szerintem drog,hisz tudatmodosító.

2023. aug. 14. 13:21
1 2
 11/16 anonim válasza:
22%
A legdurvább drog. Mondom ezt úgy hogy intravénás dizéjner drog használó vagyok. Mégis az italozás miatt vannak a komolyabb problémáim.
2023. aug. 15. 08:14
 12/16 A kérdező kommentje:

11

Mennyit iszol?Mit iszol?Mióta iszol?

2023. aug. 15. 09:05
 13/16 anonim válasza:
Próbálok a sörnél maradni mert azzal kevesebb a gond. Napi 6-8 litert iszok átlag, az még úgyahogy elmegy (néha 10). Tegnap ittam bort is aztán nem is emlékszem semmire. Mindíg ez van, berúgok, nem emlékszem azt néha ebből vannak a bajok. Egy csomó törésem van a pia miatt és nagyrészt nem is emlékszem hogyan történt. A múltkor valami kocsi ütött el kettétört a fogam, előtte a rendőrök kaptak el kitörték a kis ujjam mert ellenkeztem nehogy megint a detoxba vigyenek. Inkább nem is sorolom mert könyvet írhatnák a történeteimről. És hát ez mind a pia miatt és ennél van az hogy semmire nem emlékszem. Amikor belövöm magam a különböző színű porokkal ott legalább tudom mi van. Ezért durva az alkohol szerintem
2023. aug. 15. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Én ezeket úgy értelmezem, hogy a gyógyszerészeti drogok részhalmaza a pszichoaktív szerek, azok részhalmaza a kábítószerek. A kábítószert nevezik a köznyelvben drognak.

Na most kábítószernek (jogi fogalom) akkor kategorizálnak egy pszichoaktív szert, ha törvényileg szabályozott, illetve tiltott. Tehát jogi értelemben az alkohol nem drog (kábítószer), mert nem tiltott.

Ennek ellenére nagyon is káros és veszélyes az egyénre és a társadalomra is, minden ok megvan rá, hogy tiltsák. Szerintem történelmi okok miatt nem tiltják, egyrészt könnyű előállítani, köztudott is hogy hogyan kell előállítani, és akkora mértékű ipar épült már rá, hogy nagyon nehéz lenne betiltani.

Szóval ennyi a konklúzióm. Definíció szerint nem kábítószer, de javasolt mégis kábítószerként tekinteni rá.

2023. aug. 16. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
63%
Igen, drognak. Túl is lehet adagolni, (alkoholmérgezés) és a függőségi faktora a legkeményebb drogokkal vetekszik, mivel egy kemény alkesz nem is tud külső kezelés nélkül leszokni, mert abba bele is halhat.
2023. szept. 11. 20:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Két evőkanál konyhasó is méreg egyszerre. Minden mérték kérdése.
2023. szept. 13. 14:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!