Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Minden bor illetve sör ugyan...

Minden bor illetve sör ugyan olyan ízű csak a márka név más? most nem a félédes és nem félédes borokra értem

Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 18:41
1 2
 11/17 Phoney ***** válasza:
52%

ma 13:42

Amúgy az is előfordul, hogy egyszerűen igénytelenebb országban adják el ugyanazon a néven. Pl. a Pilsner Urquell "híres" róla, hogy ide (is) jutnak belőle az enyhén hibás tételek. Vagy kb. 15 éve olyan is volt nálunk, hogy hónapokon át a város összes éttermében ugyanolyan savanykás volt a csapolt barna Staropramen :)

2023. jún. 17. 14:15
 12/17 anonim ***** válasza:

11: a Mo-on forgalmazott Pilsner Urquell-t Kőbánya gyártja évtizedek óta.

Barna Staropramen minden étteremben: a csapoló takarítása a vendéglátó hely üzemeltetőjének az érdeke. Ha honapokig nem ürül ki a hordó, olyan típusú sört kisforgalmú nem szabad eladni/megvenni. Ha hordó nem ürül ki max egy 7 alatt(idealisan 2-3 nap alatt) ott nem szabad csapolt sört árulni vagy kisebb hordót kell venni. Minden félnek csak a baja lesz belőle. Ha egy területi képviselő rásózott minden helyiségre egy-egy hordó barna sört, ami amúgy sem a legnépszerűbb, az valami bónusz miatt lehetett. Hiba.

2023. jún. 17. 17:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Én inkább sörös vagyok, és nem csak a márkanév más, az ízek is jelentősen eltérőek a legtöbbnél! Vannak lágyabb, közepesen keserű, és nagyon keserű sörök, egy tízes skálán akárhányas előfordulhat, illetve a keserűség mértéke mellett a sajátos ízviláguk is többféle lehet! Vannak különböző márkákból véletlenszerűen egyforma ízű sörök is, de a legtöbbnek más-más íze van, gyakorlott sörivóként már jól lehet érezni a különbséget! Az ízük pedig többmindentől függ, például: az összetevők mennyiségétől, a komló fajtájától, az erjesztési hőfoktól, a főzési technikától, stb..

Bort nagyon ritkán iszom, és kevesebbet értek hozzá, de gondolom azok se mind egyformák fajtán belüli ízre sem!

2023. jún. 20. 19:29
 14/17 anonim ***** válasza:
van egy olyan komló, nem tudom mi az már Kozelnek si volt olyan söre meg másnál is találkoztam vele később hogyha abból tesznek egy sörbe, akkor semmi mást nem tudok kivenni csak hogy ez a zöld "fű" íze van
2023. jún. 20. 19:47
 15/17 anonim ***** válasza:
14: zöld fű=acetaldehid. Túl fiatal sör ízhibája. Nyáron szokott probléma lenni, amikor nincs idő szűk termelési kapacitás miatt a piaci igényekhez képest még 3-4 nap ászokolásra sem.
2023. jún. 20. 19:58
 16/17 anonim ***** válasza:
nem, ez direkt volt ilyenre csinálva, mitn írtam valami külön komlóval és azóta ha megérzem valamiben tudom hogy az
2023. jún. 20. 20:03
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem ismerek ilyen direkt csinált Kozelt. Bár legalább 3 éve nem is ittam egyet sem a normálból sem.

Amit leírtam, az az általános ízhiba zöld fű érzetére. Ettől egy-egy egyedi érzékelés eltérhet. Mindenki kicsit más, másra érzékeny, másként nevezi meg.

2023. jún. 20. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!