Minden bor illetve sör ugyan olyan ízű csak a márka név más? most nem a félédes és nem félédes borokra értem
ma 13:42
Amúgy az is előfordul, hogy egyszerűen igénytelenebb országban adják el ugyanazon a néven. Pl. a Pilsner Urquell "híres" róla, hogy ide (is) jutnak belőle az enyhén hibás tételek. Vagy kb. 15 éve olyan is volt nálunk, hogy hónapokon át a város összes éttermében ugyanolyan savanykás volt a csapolt barna Staropramen :)
11: a Mo-on forgalmazott Pilsner Urquell-t Kőbánya gyártja évtizedek óta.
Barna Staropramen minden étteremben: a csapoló takarítása a vendéglátó hely üzemeltetőjének az érdeke. Ha honapokig nem ürül ki a hordó, olyan típusú sört kisforgalmú nem szabad eladni/megvenni. Ha hordó nem ürül ki max egy 7 alatt(idealisan 2-3 nap alatt) ott nem szabad csapolt sört árulni vagy kisebb hordót kell venni. Minden félnek csak a baja lesz belőle. Ha egy területi képviselő rásózott minden helyiségre egy-egy hordó barna sört, ami amúgy sem a legnépszerűbb, az valami bónusz miatt lehetett. Hiba.
Én inkább sörös vagyok, és nem csak a márkanév más, az ízek is jelentősen eltérőek a legtöbbnél! Vannak lágyabb, közepesen keserű, és nagyon keserű sörök, egy tízes skálán akárhányas előfordulhat, illetve a keserűség mértéke mellett a sajátos ízviláguk is többféle lehet! Vannak különböző márkákból véletlenszerűen egyforma ízű sörök is, de a legtöbbnek más-más íze van, gyakorlott sörivóként már jól lehet érezni a különbséget! Az ízük pedig többmindentől függ, például: az összetevők mennyiségétől, a komló fajtájától, az erjesztési hőfoktól, a főzési technikától, stb..
Bort nagyon ritkán iszom, és kevesebbet értek hozzá, de gondolom azok se mind egyformák fajtán belüli ízre sem!
Nem ismerek ilyen direkt csinált Kozelt. Bár legalább 3 éve nem is ittam egyet sem a normálból sem.
Amit leírtam, az az általános ízhiba zöld fű érzetére. Ettől egy-egy egyedi érzékelés eltérhet. Mindenki kicsit más, másra érzékeny, másként nevezi meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!