Levendula pálinka?

Figyelt kérdés
Hogy készítik a levendula/levendulás palinkát? Régebben amikor balaton környékén jártunk akkor találkoztam vele először, akkor valami olyasmit mondtak hogy a levendulát alma pálinkába áztatják. Most nem túl régen megint vettem egy üveggel, de az kicsit sziruposabb állagú volt, és sokkal édesebb. Saját fogyasztásra szeretnék csinálni én is. Tényleg csak bele kell rakni a levendulát a pálinkába? Nem kell hozzá semmi más összetevő?

2023. máj. 27. 20:03
 1/5 Phoney ***** válasza:
100%
A Pannonhalmi pálinkafőzdének volt "Levendula & Pálinka" szeszesitala, ez lényegében tényleg csak mézzel és levendulával ízesített pálinka, bár eredetileg tényleg olyan kevés méz volt benne, hogy érezni sem lehetett, nem volt szirupos. Ha a mostani sziruposabb, az csak az extra méztől/cukortól lehet.
2023. máj. 27. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én borpárlat alszeszének tisztázásakor az alszesz szintje felett lévő szűrőbetétre tennék levendulát és így tisztáznám, majd ha igény van rá mézezném.
2023. máj. 27. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, amint virágzik a levendula ki is probálom :) eszembe jutott még hogy mentával milyen lehet, tettem is el egy 2 decis üvegbe ázni xdd jó ötlet 2-es,de sajnos nem én főzöm a pálinkát se, készen veszem
2023. máj. 27. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért remélem pálinkába áztattad be?
2023. máj. 28. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, pálinkába :D
2023. máj. 28. 11:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!