Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Egy doboz 0,5% alkoholtartalmú...

Egy doboz 0,5% alkoholtartalmú sör után mikor lehet vezetni?

Figyelt kérdés

Venni akartam magamnak egy alkoholmentes sört. Rá van irva a dobozára, hogy "non-alcoholic" viszont a doboz hátuljára az van írva, hogy 0,5 százalék alkoholt tartalmaz.

Ha ezt most megiszom mikor vezethetek kb?

2023. máj. 4. 12:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10#

9-es vagyok. OK amit írsz. De az hihetőbb, hogy egy gumicukor megtévessze a szondát? Ha ez így lenne, sokan gumicukrot zabálnának, hogy legyen mire fogni az ittasságot.

Nem tudom, mi okozhatta az esetet. Lehet, hogy a rendőr szondája volt rossz? Vagy van már olyan szonda is, ami ennyire érzékeny? Vagy személyfüggő, kinél mennyi idő alatt bomlik le az alkohol?

Azt is hallottam, hogy van olyan betegség (mintha a cukorbetegség lenne ilyen, de erre nem emlékszem pontosan,) amitől reggel acetonos a beteg lehelete, és őket is gyakran megfogja a szonda. A tévedések elkerülésére kifejleszthetnének olyan szondát, ami kizárólag az alkoholra lenne érzékeny.

2023. jún. 14. 00:33
 12/12 anonim ***** válasza:

A szondát megtévesztheti több dolog is. Pl. nagyobb mennyiségben fogyasztott gyümölcsök. Legalábbis a régebbieknél volt ilyen.

De a véralkoholszintnél már a gumicukor nem játékos.

2023. jún. 14. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!