Melyik a legjobb nagyüzemi sör Magyarországon szerinted?
Nekem a Dreher gold jön be a legjobban lagerből
IPA - Soproni óvatos duhaj
és régebben még lehetett kapni a soproni portert ami még nagyon finom volt barnasörök közül, de nem tudom hová tünt, már sehol nem látok.
Most a kézműves söröket hagyjuk figyelmen kívül.
Csak a név azonos, más nem.
A nagy konszernek nem egy nagy márkanevet tettek tönkre, mikor megvették ezeket a felsőkategóriás söröket gyártó cégeket. Ezek a sörök belső konkurenciát is jelentettek. A nevük elvitte őket egy darabig, de sokáig nem lehet átverni a fogyasztót.
Löwenbräu (Inbev), Holsten (Carlsberg), Kaiser (Heineken), + HB, Steffl, ...
Nemcsak Európában történik ez, . A Becks (Inbev) talán a legolcsóbb Ázsiában, ahol van. Más recepttel természetesen.
Volt olyan márka, ami ennél rosszabbuk járt, pl a Spaten (Inbev). Az első (müncheni) világos láger sör (a Dreher (bécsi típusú láger) mellett a világon).
Egyes márkák szerencsések: regionális, vagy világmárka szerepet kaptak. Pl a Gösser, amit el kezdtek világszerte forgalmazni pár éve. Vagy a Staropramen, Pilsner Urquell (az első pilseni világos láger márka).
Épp nagynehezen fellelt Steam Brew Imperial IPA (450, Lidl) kortyolgatás közben az villan be: miről is beszélünk? Ez egy olyan sör, ami ha én itthon el tudnám készíteni, verném a seggem a földhöz. Pont egy kis "jó IPA" érzés a maga fura, kifejezéstelen, egészen enyhe komplexitásában, majd ugyanígy az a kis fura, kifejezéstelen, egészen enyhe, komplex funk (nem pozitív, de nem kellemetlen íz, aroma), de szinte az összesből az is, ahogy a pozitívumai. Talán a déligyümölcsösség vagy barackosság lehetne kicsit korrektebb, és akkor a negyedik korsó enyhe alkohol-kilógása is sokat simulna így elalvás előtt...
BTW nálatok a Lidl-ben van Steam Brew Imperial IPA? (Eichbaum főzde, Németország, lásd Karamalz, Apostel, Hop Rider, és persze a Steam Brew)
15)
Van, szinte mindig, de én már régóta (kb 1.5 éve) nem iszom. Negyed-fél évente még rámegyek, hátha (most meg is kívántam, hogy mondtad), de szerintem rengeteget változott, lebutították nagyon, sokkal vizesebb és alkoholosabb, mint volt anno.
dreher gold
gösser
heineken
amelyik éppen akciós!, Qrvára felmentek az árak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!