Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha tudok nemet mondani az...

Ha tudok nemet mondani az alkoholra, de szoktam kívánni akkor lehetek alkesz?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 13. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
a kívánástól nem, a fogyasztástól igen
2023. ápr. 13. 09:51
 2/8 Phoney ***** válasza:
100%

Lehetni lehetsz, de nem a kívánástól. Az alkoholista kényszeres fogyasztó, aki saját magának nem tud nemet mondani, vagy legalábbis gyakran nem. Ezt annak nehéz észrevenni, aki nem is próbál nemet mondani. Sokan éveken át alkoholisták, mire először szembesülnek vele, hogy akkor is "megissza magát" az ital, hogyha ők valamiért nem akarják. Az alkoholizmus egy elmebeteg állapot, ahol az ember úgy érzi, hogy az ivás mindig mindent megold, ezért gyakran eszébe sem jut ellenállni neki, nem érzi kényszernek.

Hogy másoknak tudsz-e nemet mondani, az mellékes. Az az alkoholista már rég nagy bajban van, akit bárki bármikor rávesz az ivásra.

2023. ápr. 13. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Azért a leszokott, gyógyult alkoholisták is alkoholisták maradnak életük végéig, hiába nem isznak már. És ők is kb. így lehetnek, hogy kívánják de nemet tudnak neki mondani. Na most nem tudom mennyiben van különbség az alkoholizmus előtti ilyen állapot és a gyógyult alkoholizmus ilyen állapot között.
2023. ápr. 13. 10:42
 4/8 Phoney ***** válasza:
46%

ma 10:42

Ezek nem igazán gyógyult alkoholisták, csak absztinens alkoholisták, de igaz, hogy ez egy különleges eset, ahol az alkoholista tartósan nemet tud mondani. Szigorúan véve nem a saját erejéből, de ki lehet trükközni egy ilyen állapotot, ahol egyszerűen nem mer inni.

Egyesek szerint persze igazán gyógyult alkoholisták nem is léteznek, de azért az esetek többsége nem ilyen reménytelen.

2023. ápr. 13. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Phoney, biztos van ilyen is meg olyan is. De az mindre igaz, hogy olyan értelemben alkoholistáknak mondhatóak leszokásuk után is, hogy egy korty alkoholt nem szabad inniuk, mert azzal a visszaszokásukat kockáztatják.
2023. ápr. 13. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:

mindenki más és másképp is éli meg ezeket.

én például - megszakításokkal együtt - majd 20 éven át űztem a “klasszikus mesterhármast”... mégsem kívánok már egyáltalán semmilyen drogot és alkoholt, sőt, még csak eszembe se jut. Ellenben minden napomnak van egy “ölni tudnék” egy cigiért pillanata, pedig azt is abbahagytam, de úgy tűnik pszichésen már örökre velem marad.

2023. ápr. 13. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Rendszeresen iszok, mégsem tartom magam alkoholistának. Nem élek vele minden nap. Nem vagyok az a tipikus, attól még annak hívják. És az egészségre ugyanúgy ártalmas. Stressz, szorongás ellen alap, de minimum rágyújtok, ha ideges leszek. Ha nem dolgozok inkább otthon vagyok így elkerülnek a fölösleges ingerek.
2023. ápr. 16. 20:14
 8/8 Moon_Walker ***** válasza:
nem. én is néha megkívánom, sőt képzeletben iszom is egy-egy finom rumot, aztán lépek tovább és nem kerül rá sor a valóságban. virtuális ivó vagyok
2023. ápr. 20. 09:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!