A sör mérsékelten fogyasztva egészséges?
Kimutatott tény, hogy az alkohol a legkisebb mértékben is káros a szervezetre.
Ugyanakkor az alkoholmentes sörrel ezt meg is lehet oldani.
A sör jó a vesének, mert átmossa (hisz nagy mennyiségű folyadék ami ráadásul vízhajtó is).
Elvileg van benne B vitamin is, de őszintén nem az a mennyiség amiért vitaminhiány esetén ezt érdemes fogyasztani.
Kb ennyi.
Mértékkel fogyasztva egyik alkohol sem egészségtelen. Az első szón van a hangsúly. Étkezés után egy pohárka (nem több!) száraz vörösbor gyakran még kezelőorvosok ajánlásában is előfordul.
Fél liter sör étkezés mellé egészséges. A sörrel az szokott a baj lenni, hogy gyakran „betétes”, és üres gyomorra fogyasztják, és 8-10 üveg/korsó is lecsúszik.
Mindenesetre egy pohár bor vagy pikoló világos sokkal kevésbé kártékony mint egy cukros (vagy édesítőszeres) üdítő.
4, oké, de az volt a kérdés, hogy mitől egészséges.
És a "nem egészségtelen" az nem egynelő az egészségessel.
Kevés vörösbort valóban szoktak ajánlani - emésztőrendszeri problémákra. Pl párom dédanyjának konkrétan kiműtötték a goymrát (jó, részlegesen) és neki votl az felírva, hogy egyen mindig csak kicsit, mert ugye nem tud egyszerre sokat befogadni, és igyon vörösbort, mert az segíti a savképződést, az emésztés.
Namost egészséges embernél ilyen probléma nincs. De a legtöbben a stressz hatására inkább a savval küzdenek, semmint a sav hiányával.
1 korsó sör átpörgeti a vesét ami jó - bár abszolút nincs rá gyakran szükség - de 1 órára elfoglaltságot ad a mának, ami egyértelműen terhelés. Ráadásul vízhajtó hatású, azaz dehidratál, szóval a sör mellé úgy jó, ha fogyasztasz 3-4 deci vizet is. Ez meg nem hangzik túl reálisnak:D
De a kédés az volt, hogy milyen pozitív hatásai vannak. Mivel írtad, hogy vannak, jó lenne, ha ki is fejtenéd.
"Fél liter sör étkezés mellé egészséges"
Alá is tudod támasztani, vagy csak vaktában irogatunk?
5. és kérdező! Szabad linkelnem?
Itt hosszan ír a jótékony hatásokról. Lehet, elfogult, meg üzleti érdekes, de orvosok által szerkesztett portálokról is kereshetek hasonló írást, ha akarjátok.
Tudományos szempontból borzasztó kínos ez a "keressünk X hatású anyagokat egy élelmiszerben, aztán magyarázzuk meg, hogy akkor az az élelmiszer egészséges/káros". Ezzel bármelyik italt be lehet állítani "káros" és "egészséges" italnak is.
Külön vicc a sört a lepkefing B-vitamintartalma miatt egészégesnek beállítani, amikor az alkohol még gátolja is a hasznosulását (az alkoholistáknál a B-vitamimhiány miatt alakul ki az agyzsugor is).
Ha a sör ásványi anyagaira van szügséged, akkor baromi rossz hírem van az étrendedről, ha a veséd sikít az átmosásért, akkor meg talân több vizet kéne inni :)
Nyugodtan igyál sört mértékkel (!!!), attól nem lesz bajod, de fölösleges ilyen nyakatekert áltudományos baromságokkal ideologizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!