Sör vagy a bor egészségesebb?
Az szép, hogy vannak benne antioxidánsok, csak tartalmaz 10-14%-ot egy erős prooxidánsból is, alkoholnak hívják. Tudományos szempontból borzasztó kínos ez a "keressünk X hatású anyagokat egy élelmiszerben, aztán magyarázzuk meg, hogy akkor az az élelmiszer egészséges/káros". Ezzel bármelyik italt be lehet állítani "káros" és "egészséges" italnak is.
Már vagy 150 éve megy ez a baromság, hogy az egészséges emberek kedvec italfajtáiról megmagyarázzák, hogy azok az egészséges italok, az alkoholistákéiról meg, hogy károsak. Mióta a malátawhisky is divat lett a kulturált alkoholfogyasztók közt, azóta arról is ugyanúgy megmagyarázzák, hogy milyen egészséges (antioxidánsok ;)
Mintha az italfajtán múlna, hogy alkoholista vagy-e.
Mértékkel mindent!
A száraz vörösbor!
Csak mértékkel! (Van ellenpélda is!)
Zsoltárok 104:14, 15
14 Füvet sarjaszt az állatoknak,és növényzetet az ember javára,ahogy eledelt hozzon elő a földből, 15 és bort ad, mely megvidámítja az ember szívét, olajat, mely fénylővé teszi az arcát, és kenyeret, mely élteti a halandónak szívét.
Prédikátor 3:13
13 illetve hogy minden ember egyen, igyon, és örömet találjon a kemény munkájában. Isten ajándéka ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!