Melyik nagyüzemi IPA-t választanád?
Figyelt kérdés
2023. márc. 6. 12:24
11/15 anonim válasza:
@10 Bármelyik hiperben szokott lenni Monyó, Rothbeer, Mad Scientist és társai, nyilván drágábbak, de ha nem a berugesz a cél, akkor mindegy, hogy 450-ért vagy 1000-ért veszel kettőt.
12/15 anonim válasza:
#8 a sopi jó darabig kísérletezett, jó ideje megállt egy (szerintem) kissé túl caraamberes, enyhén földes, olykor talán bodzás ízvilágnál, ami még ennyiért is egy egész korrekt beszélgetős lötty. Semmiképp nem IPA nyilván.
13/15 anonim válasza:
#9-es, nem! A felső erjesztésű sör, az a Pale Ale! Az alsó erjesztésű sör az a lager. Az IPA egy erőteljesebben komlózott sör, a sztoriját pedig eltudod olvasni, ha rákeresel. Szóval íz alapján azt, hogy mi nem IPA, azt meglehet mondani! Egy ilyen nagyon enyhén kesernyés sör, mint amilyenek a kérdező által felsorolt sörök, nem IPA-k, de nyilvánvalóan egy erőteljesen keserű sör sem feltétlen IPA viszont ha egy nagyon enyhén keserű sör IPA-ként van eladva, az egy nyilvánvaló hazugság! Ez viszont ne szegje kedvét senkinek, akiknek ízlenek ezek a sörök, ha egyszer ízlik, akkor igya egészséggel, ne érezze magát emiatt átverve, hogyha egyszer olyat kapott a pénzéért, ami számára tetszetős, akkor jól járt!
14/15 anonim válasza:
#6#9 vagyok. Nekem semmiképp nem szegi kedvem, tökmindegy hogy IPA vagy sem, nem ez alapján választok sört! :) A sör persze úgy jó, ha keserű, de a túl keserűeket amúgy sem szeretem, viszont legyen meg az a jellegzetes aromája, ami kb. minden sörre jellemző, ez az egyik feltétel nálam!
15/15 anonim válasza:
Az eredeti IPA egy angol sörtipus, tehát nem amerikai komlóval készült, mint a most IPA-nek nevezett sörök. Erősebb is volt. Sötétebb is. Általában.
Kb. A pilsner/pils és s a lager elnevezések is ugya nugy keverednek már régóta, mint most, hogy mi IPA meg mi esetleg csak pl. pale ale, vagy hidegkomlozott. Ezek marketing döntések a termék pozicionálásával image-,ével kapcsolatban, a fajtahű megnevezés vagy a helyes termék leírás a címkén, reklámokban a legutolsó szempont kb.
Nem minden felsőerj. pale ale. Sok mas szín tonusban is "pompazhat". Más sörtipusnéven is fontos összetevő(k)től hagyomanytól függően. Talán a legismertebbek, legkommerszebbek, ami nem világos vagy pale felsőerj. az a barna Leffe, a Guinness, a Kilkenny vagy a Hoegaarden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!