Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 96%-os alkoholt kapok a...

96%-os alkoholt kapok a patikában? Házi tojáslikőrhöz kell.

Figyelt kérdés

2023. febr. 21. 19:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, tojáslikőrhöz tényleg nem kell. Ha kapsz is, higítani kell, nem is értem, miért ez a gyógyszertári alkoholos recept forog közkézen (nekem is megvan már régen).

Mint 4-es, én is vodkát használok, és tökéletes a tojáslikőr, simán megvan az erőssége is, ami kell.

Tojáslikőr (kb. 1,2 liter lesz belőle)

• 5 dl tejszín

• 30 dkg porcukor + 1 kis csipet só

• 2 csomag vaníliacukor

• 6 tojás sárgája

• 5 dl vodka

A tejszínt elkeverjük a porcukorral és felforraljuk.

A tojássárgákat egy kézi habverővel kikeverjük simára, a felforrt tejszínt levesszük a tűzről, és a tojást folyamatosan keverve, óvatosan, merőkanállal adagoljuk hozzá a cukros tejszínt. (Így kap a tojássárga egy kis hőkezelést).

Langyosra hűtjük, ezután hozzáadjuk a vaníliacukrot, és elkeverjük.

Végül a vodkát is apránként, óvatosan keverjük bele.

Átszűrjük, üvegbe töltjük, és hűtőben érleljük pár napig fogyasztás előtt.

2023. febr. 22. 06:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
De most látom, szinte ugyanez 4-es receptje is:)
2023. febr. 22. 06:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Vodkával csináld ,tökéletes lesz.
2023. febr. 22. 08:20
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megcsináltam a tojáslikőrt a 96 százalékos alkoholból. Kicsit talán jobban érezni az alkoholt a bolti likőrhöz képest. De azért nem lett rossz. 2 deciliter 4000 pénzbe került.
2023. febr. 22. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
Még lehet csinálni, csak éppen nagyon nem éri meg tiszta szeszből. Vodkával készítve is sokkal drágább, (meg sok munka) mint megvenni a boltban készen.
2023. febr. 22. 17:19
 16/17 A kérdező kommentje:
15# Tudom, hogy a bolti az olcsóbb. De abban a reményben csináltam házit, hogy az azért finomabb.
2023. febr. 22. 19:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Lengyelben árulják boltban. De am teljesen jó a vodka is, felesleges a 96%-os. Még a 70es is felesleges.
márc. 2. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!