A rézcső helyett valami más?
Figyelt kérdés
A pálinkafőzőnél muszáj a rézcső?2023. jan. 17. 20:57
1/11 anonim válasza:
Mármint a hűtő? Nem. A sisak meg a páracső viszont legyen abból. Amúgy mi bajod a rézzel?
3/11 anonim válasza:
Bármi másból is lehet, csak épp a réznek a legjobb hővezető képessége, és sokkal nagyobb hőleadó felületre van szükség ha másból készül a csőkígyó.
4/11 anonim válasza:
Állítólag bármiből lehet. A dolog tudományos mélységét nem ismerem, de nem zárom ki, hogy az aroma anyagok képződését nem segítik-e elő a réz ionok.
5/11 anonim válasza:
Léteznek rozsdamentes acél főzők is, de állítólag tényleg jobb az aromája rézben főzve.
6/11 anonim válasza:
#3 Igen, a réz jo hövezetö. De egy vékony falu rozsdamentes acél csö lehet sokkal vékonyabb falu, igy a két közeg közötti höátadás lehet sokkal jobb.
7/11 anonim válasza:
A hővezetésén kívül még ún. katalizációs hatása is van pálinkafőzéskor, nem mennék bele, mert félig laikusként én se értem teljesen :-)
8/11 NTBS válasza:
Szerintem maradj a bevált módszernek.
9/11 anonim válasza:
Maradj a rézcsőnél a kupola lehet rozsdamentes fém max.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!