Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van több megjelenésű...

Miért van több megjelenésű Tokaji Aszú?

Figyelt kérdés
Láttam már sokféle Tokaji Aszút. Legtöbbször a hagyományos nagybetűs aszút láttam, de láttam olyat is már, amin pl. írottan van rajta, hogy Tokaji Aszú, és Mádon gyárják. Ezek között van lényeges különbség? Árban van egy kis eltérés. Egyszer ittam a mádi aszúból, de nekem nagyon ízlett.
2010. okt. 2. 22:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
a kinézet pincészet, az íz pedig ezen felül évjárat, és puttonyszám függő.
2010. okt. 2. 23:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Az aszú nem márkanév, hanem a készítés módját jelenti. Ettől függetlenül védett, tehát csak a tokaj-hegyaljai borvidéken (ide tartozik Mád is), aszúsodott szőlőszemek felhasználásával, a hagyományos készítési előírások betartásával készült bort hívhatják így. Különlegesség, úgyhogy érdemes megbecsülni :) Némi különbség persze van az egyes pincészetek, fajták, évjáratok között, úgyhogy érdemes kísérletezni.
2010. okt. 2. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!