Támogatnád az alkohol betiltását Magyarországon, vagy szigorítását?
A betiltás nem old meg semmit.
Amit jó ötletnek tartok, hogy legyen magasabb az alkohol adója, és azt a befolyó pénzt tényleges társadalmi problémákba forgassák vissza.
Persze nyilván ez egy elméleti válasz, tudom azt hogy az igazán komoly gondok megoldására az isten pénze se lenne elég, és ráadásul a befizetett extra adók sem jutnának vissza száz százalékban a lakossághoz.
Szerintem több gyerekpszichológus vagy olyan tanóra kellene az iskolákba, ami a függőségről tanít. Több figyelmet kellene a fiatalokra szentelni és hátha vezetne valahova. Mert nem csak az alkohollal, hanem a szerencsejátékkal is rengeteg probléma volt már az én gimnáziumi éveim során is. A fiúk folyamat tippmixeltek, és szinte 80%-a az osztálynak cigizett, ivott rendszeresen (hetente, kéthetente taccsra). Pedig nem egy lepukkadt gimnáziumról van szó, nincs kisebbség sem... Egyszerűen annyira nem volt a lelki problémákról, a lelki egészségről és függőségekről szó (csak a drogozásról tartottak előadást majdnem minden évben, pedig az pont nem volt jellemző). Egyszer egy egyetemista hallgató tartott a szexfüggőségről egy nagyon profi előadást, aminek szerintem hatása is volt. De valamiért az alkoholról, dohányzásról és szerencsejátékról nem volt komolyan előadás soha.
Én kötelezővé tenném azt, hogy évente legalább kétszer a gyerekek (első osztálytól kezdve) menjenek el egy pszichológushoz/ szocpedagógushoz, akivel pár órát beszélgetni kelljen négyszemközt. Szerintem mindenkinek jót tenne és egy lépés lenne az egészség felé. És lehet lassan, de legalább a következő generáció nem lenne alkoholista...
Csak sajnos ez a kormánynak nem lenne profitáló, és a kocsmások, vendéglátósok fellázadnának az alkoholistákkal együtt.
a 2 millió alkoholista országában betiltani.... noooormális? néhány nap múlva zombicsordához hasonló alkoholistacsordák indulnának meg szeszért, mindenen átgázolva....
:D
Igen!
Én teljes mértékben elítélem aki iszik. Nem azzal van baj ha megiszik egy pohár bort vagy sört valaki. Hanem amikor vedeli a silány vackokat
Sajnos a teljes betiltás csak a feketepiacot virágoztatná fel. Az alkoholos italok reklámozását viszont be lehetne tiltani például (nyilván előtte érdemes megvizsgálni, hogy lenne-e érdemi hatása).
Ugyanez igaz a marihuánára is, ami amúgy is kevésbé veszélyes. Ugyanebből a megfontolásból azt is jobb lenne - szabályozott keretek között - engedélyezni.
Jo 16-os, szerintem azt a kerdest ne feszegessuk, hogy a marihuana most veszelyesebb-e vagy sem. Sajnos en nem egy ismerosomet lattam leepulni miatta (ennyit er a tiltas), szoval en nem nyelem mar be azt senkinek se, hogy nem veszelyes.
Mert de, az, nem jobb, semmivel se, mint az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!