Candida beteg vagyok, fogyaszthatok-e tiszta, cukor nélküli házipálinkát?
Tudom, hogy no cukor, no alkohol, de az ünnepek miatt sok a koccintás, és mindenki nyüstöl...
Azt olvastam, hogy alkoholt azért nem lenne szabad, mivel a legtöbbet cukrozzák.
Vagy hogy is van ez?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nem létezik cukor nélküli házipálinka, mivel a hp-t cukortartalmú gyümölcsök alkoholos erjesztésével készítik általában, és még a legerősebb hp-ben is marad cukor az erjesztés befejezése után is.
A bolti "hp" meg gyakran tiszta etilalkohol felhígítva ioncserélt vízzel, azt meg tényleg cukrozzák, ízesítik.
nem nagyon hallottam olyanról, hogy cukroznák a kész pálinkát... esetleg ízharmonizálás miatt, de ezt a törvény tiltja..
ha a cefrét cukrozták(amit szintén tilos) akkor annak semmiféle hatása nincs a pálinka cukortartalmára nézve, ugyanis a cukor nem illó komponens így az nem kerülhet át a párlatba
ágyas pálinkákban van cukor, de ez nem hozzáadott kristálycukorból, hanem a gyümölcs saját cukortartalmából ered
szóval pálinkát mindenképpen fogyaszthatsz, és ajánlom is, mert az jó
de csak mértékkel!
a mézeseket meg felejtsétek el!!!!!!!!!!!! mindenki!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!