Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Candida beteg vagyok, fogyaszt...

Candida beteg vagyok, fogyaszthatok-e tiszta, cukor nélküli házipálinkát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy no cukor, no alkohol, de az ünnepek miatt sok a koccintás, és mindenki nyüstöl...

Azt olvastam, hogy alkoholt azért nem lenne szabad, mivel a legtöbbet cukrozzák.

Vagy hogy is van ez?

Köszönöm előre is a válaszokat!


2008. dec. 26. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:
89%

Nem létezik cukor nélküli házipálinka, mivel a hp-t cukortartalmú gyümölcsök alkoholos erjesztésével készítik általában, és még a legerősebb hp-ben is marad cukor az erjesztés befejezése után is.

A bolti "hp" meg gyakran tiszta etilalkohol felhígítva ioncserélt vízzel, azt meg tényleg cukrozzák, ízesítik.

2008. dec. 26. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

nem nagyon hallottam olyanról, hogy cukroznák a kész pálinkát... esetleg ízharmonizálás miatt, de ezt a törvény tiltja..

ha a cefrét cukrozták(amit szintén tilos) akkor annak semmiféle hatása nincs a pálinka cukortartalmára nézve, ugyanis a cukor nem illó komponens így az nem kerülhet át a párlatba

ágyas pálinkákban van cukor, de ez nem hozzáadott kristálycukorból, hanem a gyümölcs saját cukortartalmából ered

szóval pálinkát mindenképpen fogyaszthatsz, és ajánlom is, mert az jó

de csak mértékkel!

a mézeseket meg felejtsétek el!!!!!!!!!!!! mindenki!!!!!

2009. ápr. 29. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!