Az alábbi whisky milyen ?
Mondjuk egy Ballantine's Finesthez képest?Talán azt ittam a legtöbbet ebből az italfajtából.Így annak az ízére emlékszem a legelevenebben.Bajom nincs vele csak kissé semlegesnek érzem.De most kipróbálnék valami markánsabbat,jellegzetesebbet is.Azért rögtön nem költenék rá tízezreket...Az alábbi whiskyt 5999 forintért láttam.Az még belefér.
2
0,7 literes
A sajátmárkás whiskyk ár/értékben már jó ideje elég jól szoktak lenni, mert ezek elsősorban vevőcsalogatók, az áruházláncok nem akarnak nagy pénzeket akasztani ezeken, hanem a legihatóbbat próbálják kihozni a keretből, és marketingre sem kell költeniük, ellentétben ugye a divatmárkákkal.
A legtöbb 6000 Ft körüli "márkás" whisky ma már annyira szar, hogy kár kidobni rájuk a pénzt, ennyiért igenis sajátmárkásokat érdemesebb venni.
4
Engem csak az érdekel,hogy legyen valami kellemesen emlékezetes,karakteresebb íze mint mondjuk a már említett Ballantine's Finestnek.Meg ne legyen túl drága.Ennyi.Ha ezt tudja,akkor nekem aztán mindegy,hogy mi a neve és ki gyártja..
6
Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam..A Finnest pont,hogy kissé semlegesnek érzem.Annál kóstolnék valami jellegzetesebb ízű italt...De ezek szerint ez a Ben pont ilyen.
Köszönöm!
Nem egy ihatatlan kategória a Ben Bracken és csatlakozom Phoneyhez abban a tekintetben , hogy inkább ezt idd mint a J-betűs alap márkákat értem a Jim, Johnny , Jack hármast pl . de a Ballatine's alapja nekem majdnem az ihatatlan kategória és nem tartom magam sznobnak .
Van jó Ballantine's de az alap nagyon nem az .
De egyébként a Ben Bracken árád toldd meg egy kicsivel és nézegesd pl a idrinks kínálatát .
10 ezer alatt már kapsz pl Glen Turnert de bourbon vonalon a Four Roses nagyon jó választás vagy akár az íreknél a Bushmills Black Busht is kifoghatod 10 alatt lazán . Inkább húzz rá pár ezret és idd ezeket mint a kommersz márkákat kóstolod meg . Ezek sem olyan " ízek " amik a felső polcot jelentik de mérföldekkel többet adnak .
Remélem Phoney sem ugrik ki az ablakon ha elolvassa a kommentemet . :D
8
Oké..Bár nekem furcsa,hogy valakinek ihatatlan a Ballatine's Finest. Hiszen azt viszonylag semlegesnek érzem.Nem érzek benne semmi különösebben jellegzetes ízt ami zavaró lenne.Habár úgy emlékszem régen 43% alkoholtartalmú volt nem 40..Na akkor mintha más íze lett volna.
2015-ig egy teljesen más ízű whisky volt a Ballantine's Finest :) A 43%-os alapblendek még régebben voltak, de régen tényleg az volt a jellemző.
Egyébként tényleg aránylag semleges, de az a kevés íze, ami van, az szerintem is rossz, és mellé gusztustalanul száraz is. Ilyen vacak-semmilyen blendekkel 10-15 éve még egy skót márka se égette magát, csak hát nőtt a kereslet, ilyenből tudtak végtelen mennyiséget kitolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!