Én jól bírom a piát vagy ez normális mennyiség ?
Most remélem nem magaddal/másokkal versenyzel. És nem az életed legnagyobb eredménye hogy jól bírod a piát, és a haverokat kejörözöd.
Egyébkénz ez nagyon személyfüggő.
Én az idősebb korosztály (40+) vagyok. Fitalabb korban sokat ivó haverjaim most azt mondják: fiatalon 3 nap italozás után 1 napig józanodtak, most 1 nap ivás után 3 napig józanodnak. Nyilván, mert fiatalon kicsinálták a mákjukat... :D
Ez a máj lebontó képességétől függ. Ami fitalal korban sokkal hatékonyabb. Főleg azoknél, akik később kezdenek inni, és addig a májuk még jó állapotban van. Mint pl nálam.
Én kb ugyanynnit meg tudok inni (de nagyon ritka, és nem ilyen vegyesen). Pár órát szinten tartom, és úgy elmúlik hogy még fejfájás, se másnaposság nincs. De ez ritka hogy iszom, 1-2 alkalom/év. De ehhez hozzátartozik, hogy kb 40 éves koromig EGÉSZ éltemeben összesen kb 1-2 liter töményet ha ittam. Tényleg... még szilveszterkor is alkoholmentes pezsgővel. És így 40 év után kezdtem egy két dologba néha belekortyolni. És asszem főleg emiatt is jól bírom.
De javaslom ne játszd el az egészséged, csak mert jól bírod fiatalon! Inni csak ésszel!!! Jól jön még a fekélymentes gyomor, ér rákmentes máj későbbre is :)
Egyébként ez átszámítva kb 4 deci tömény. De az alkoholban is nem csak mennyiség, hanem hogy mennyi iőd alatt viszed be, nagyon számít.
Szóval az sem mindegy negyed óra alatt, vagy 5 óra alatt szétosztva iszod meg. Rettentő nagy a különbség! Mert a szervezet folyamatosan végzi az alkohol (=neki méreg) lebontását.
Én pl 10 liter vodkát is meg bírok inni másnaposság nélkül. 10 év alatt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!