Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Én jól bírom a piát vagy ez...

Én jól bírom a piát vagy ez normális mennyiség ?

Figyelt kérdés
Ittam 2 deci vodkát, kb 1 deci pálinkát, 2 deci pezsőt meg kb 3 deci bort illetve egy fél literes dobozos sőrt. Kicsit a fejembe szált de semmi komoly hatása nem volt. Ez kicsi mennyi ség vagy közepes ?
2022. nov. 2. 22:13
1 2
 11/14 mindentudó99 ***** válasza:
Itt ha valaki havi egy sört iszik már alkesznek van titulálva. Mert minden hónapban megissza azt az egyet. Rendszeres. Nem . A mennyiség a lényeg nem az hogy napi egy sör.
2022. nov. 3. 19:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Akkor mondom máshogy, napi szinten kell 3-4 hétig csinálni bármit, hogy szokás legyen belőle. Akkor én is alkoholista lennék, mert barátokkal vagy családdal megünnepeltem születésnapot, sikeres ZH-t…? Mert mondjuk az egyetemen a hök minden héten csinált bulit és ott ittunk kulturáltan (max csak a fejembe szállt). Itt a rendszerességet nem hetekben mérik. Ha te minden este hazamész, 1 darabig elég 1 pohár, lesz belőle 2… A toleranciaszintnél van jelentősége a mennyiségnek. Miért a mennyiség határozná meg, hogy ki alkoholista? Kemény buliban egyetemen megittam 1 üveg pezsgőt vagy bort 50 kilós lányként, akkor megint csak alkoholista lennék? (Azért azt hozzátenném, hogy utána hetekig/hónapokig nem ittam semmit, mert már csak a gondolattól és a másnap emlékeitől is rosszul éreztem magam.) A szokás miatt leszel függő és az alkoholista függő.
2022. nov. 3. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Most remélem nem magaddal/másokkal versenyzel. És nem az életed legnagyobb eredménye hogy jól bírod a piát, és a haverokat kejörözöd.

Egyébkénz ez nagyon személyfüggő.

Én az idősebb korosztály (40+) vagyok. Fitalabb korban sokat ivó haverjaim most azt mondják: fiatalon 3 nap italozás után 1 napig józanodtak, most 1 nap ivás után 3 napig józanodnak. Nyilván, mert fiatalon kicsinálták a mákjukat... :D

Ez a máj lebontó képességétől függ. Ami fitalal korban sokkal hatékonyabb. Főleg azoknél, akik később kezdenek inni, és addig a májuk még jó állapotban van. Mint pl nálam.

Én kb ugyanynnit meg tudok inni (de nagyon ritka, és nem ilyen vegyesen). Pár órát szinten tartom, és úgy elmúlik hogy még fejfájás, se másnaposság nincs. De ez ritka hogy iszom, 1-2 alkalom/év. De ehhez hozzátartozik, hogy kb 40 éves koromig EGÉSZ éltemeben összesen kb 1-2 liter töményet ha ittam. Tényleg... még szilveszterkor is alkoholmentes pezsgővel. És így 40 év után kezdtem egy két dologba néha belekortyolni. És asszem főleg emiatt is jól bírom.

De javaslom ne játszd el az egészséged, csak mert jól bírod fiatalon! Inni csak ésszel!!! Jól jön még a fekélymentes gyomor, ér rákmentes máj későbbre is :)

2022. nov. 15. 19:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyébként ez átszámítva kb 4 deci tömény. De az alkoholban is nem csak mennyiség, hanem hogy mennyi iőd alatt viszed be, nagyon számít.

Szóval az sem mindegy negyed óra alatt, vagy 5 óra alatt szétosztva iszod meg. Rettentő nagy a különbség! Mert a szervezet folyamatosan végzi az alkohol (=neki méreg) lebontását.

Én pl 10 liter vodkát is meg bírok inni másnaposság nélkül. 10 év alatt :D

2022. nov. 15. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!