Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borkészítéshez a normál...

Borkészítéshez a normál élesztő is jó vagy csak kimondottan a borélesztő?

Figyelt kérdés
2022. okt. 24. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Borkészítéshez NEM KELL élesztö!
2022. okt. 24. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Birélesztő szükséges. Sütőélesztővel is kierjed, de nem lesz jó ízű.
2022. okt. 24. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
47%
Úgy hívják fajélesztő és igen minden szőlőnek fajtánkként van mint a nevében is benne van .
2022. okt. 24. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Igazság szerint én még soha nem használtam ilyet de jó szokott lenni a borom....

Csak azért érdeklődöm mert mégis A tapasztalatok számítanak legjobban

2022. okt. 24. 12:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Spontán erjedésről akkor beszélünk, ha nem adsz hozzá külön élesztőt, hanem az elsősorban a szőlő héján lévő természetes élesztő erjeszti a bort.

Árulnak speciális élesztőket is, pl. a fentebb említett fajélesztők. Ezekből ezerféle van, és ha tudod mit szeretnél elérni, akkor egy jó választással irányíthatóbbá válik a borkészítési folyamat (pl. vannak amik jobban bírják a hideget, vagy a magasabb alkoholt).

Feltételezem, hogy házilag csinálod. Ha korábban nem volt olyan tapasztalatod, hogy nem erjedt ki a szőlő (és esetleg az élesztőre gyanakszol), akkor szerintem nem érdemes külön erre áldoznod.

2022. okt. 26. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!