Borkészítéshez a normál élesztő is jó vagy csak kimondottan a borélesztő?
Igazság szerint én még soha nem használtam ilyet de jó szokott lenni a borom....
Csak azért érdeklődöm mert mégis A tapasztalatok számítanak legjobban
Spontán erjedésről akkor beszélünk, ha nem adsz hozzá külön élesztőt, hanem az elsősorban a szőlő héján lévő természetes élesztő erjeszti a bort.
Árulnak speciális élesztőket is, pl. a fentebb említett fajélesztők. Ezekből ezerféle van, és ha tudod mit szeretnél elérni, akkor egy jó választással irányíthatóbbá válik a borkészítési folyamat (pl. vannak amik jobban bírják a hideget, vagy a magasabb alkoholt).
Feltételezem, hogy házilag csinálod. Ha korábban nem volt olyan tapasztalatod, hogy nem erjedt ki a szőlő (és esetleg az élesztőre gyanakszol), akkor szerintem nem érdemes külön erre áldoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!