Felhígítva vízzel a nagy %-ban alkoholt tartalmazó ital kevésbé árt meg annyira, mintha töményen, magába innám?
Felhígítod azt egy deci 80%-os italt mondjuk 40%-ra.Aztán elfogyasztod mind.
Ebben az esetben csak annyi a különbség,hogy két feles helyett néggyel viszed be ugyanazt az alkoholmennyiséget.Ez időben nem tart annyival tovább,hogy számottevő legyen a különbség.
-------------------------------------------------------------------------
Viszont ha az egy deci 80%-os italból csinálsz két liter 4%-ost,akkor esetleg az talán lassabban árt meg.Egyszerűen azért mert több időbe telik annyit meginni.
Ha azonnal issza meg a hígítottat, akkor is, a feszívódás ideje kitolódik, tehát igenis, van logika abban, hogy a hígabb, kisebb %-ban alkoholt tartalmazó italtól nehezebb berugni.
De az alkohol szervezetre gyakorolt hatása, sok egyébtől is függ. Mit ettél, ittál alkohol fogyasztás előtt, milyen mértékben van elzsírosodva a szervezeted, mennyire vagy kipihent, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!