Mennyí a normális sör adag ami még nem károsítja a szervezetet?
1-2 sör max. mentális függőséget okoz, szervileg még semmi ilyen nem történik. A sör 3-5%-os, 0,5-1L nem oszt, nem szoroz, még ha napi rendszerességgel van, se.
A károsság a sör esetében két összetevőből áll, ugyanakkor van pozitívuma is. Egyrészt a sok folyadék komolyan dolgoztatja a veséket, ami abszolút nem baj, sőt. Másrészt viszont komoly kalória van benne és hízlal. Valamint az alkohol, ami ténylegesen kismértékben pozitív hatással van a vérnyomásra, cukorra, emésztésre, ergo "egészséges". Nagyobb mértékben viszont mindent roncsol. Azthiszem, ez a nagyobb mérték a napi rendszerességgel elfogyasztott 4-5ü sör, vagy több.
1-2 üveg sör naponta szerintem még jó, alkoholtartalma nem sok, viszont tele van ásványi anyagokkal, folyadékpótlásnak jobb mint a víz, pont az ásványanyag tartalma miatt (vérvétel után is sört ajánlanak inni)
persze aki naponta megiszik 5-6 liter sört az már nem egészésges, de 1 liter sztem még határon belül van
...igazából az alkoholizmus nem arról szól hogy mennyit iszol, hanem egy betegség.
Az orvostudomány állása szerint naponta elég sok szeszt lehetséges meginni alkoholizmus kialakulása nélkül. Az emberek meg azt nevezik alkoholistának, aki hozzájuk képest sokat iszik.
Alkattól függ, engem pl elég hamar leépít napi 2 sör. Mondjuk én a rendszeres kávézástól is széthullok, nem is iszok semmit napi rendszerességgel.
Ezek az "ajánlások" sokat érnek. Ne mondja nekem senki, hogy a 100 kilómmal és 2 méteremmel ugyanazt műveli egy liter sör, mint egy 50 kilós emberkével...
Én azt mondom, hogy ami jól esik, az nem árt.
Minőségi piától (főleg sörtől) nem hinném, hogy sok ember lett alkoholista vagy halott.
2-3 naponta egy egy üveg radler a másfél százalékos alkoholtartalmával kb 2-3 szem konyakos meggynek felel meg.
Heti egy üveg rendes sör.
Szerintem ez még így abszolút nem káros, sőt mondhatni jót is tesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!