Mivel aprítsam az alma cefrét?
Soha nem csináltam még pálinkát, ez lenne az első alkalom, mivel elég sok almánk van.
Az almát megmostam, kimagoztam, cikkekre vágtam és egy nagy tiszta hordóba raktam,amit felöntöttem vízzel.
Darálni kellene, de nincs daráló, és nem is nagyon van a közelben senki, akitől tudnék kölcsön kérni (nemrég költöztünk vidékre).
Ezek a fúróra szerelhető cefreaprítók jók lehetnek ilyen célra? [link]
Természetesen hosszú távon beruháznék egy rendes darálóra , de előbb kipróbálnám, hogy mennyi energiabefektetéssel jár az egész pálinka főzés.
Ez nem jó csak pl.szilvához,barackhoz.
Így nem lesz belőle semmi,reszelni kellene.
Szerintem elég kimagvalni, felaprítani, amennyire csak tudod.
Minek a víz?
Nem tudom neked mennyi a sok, de egy ilyennel 100 kiló kb. egy óra alatt ledarálható:
A cikkekre vágás nagyon kevés, a fele alkohol benne marad. Még a darálás után is kell bele pektin bontó, hogy tökéletes legyen a kihozatal, vizet meg nem teszünk hozzá, csak ha nagyon sűrű a cefre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!