Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bontatlan üveges sörök felrázó...

Bontatlan üveges sörök felrázódtak az út során. Ennyivel kevesebb szénsav lesz bennük kibontáskor?

Figyelt kérdés

Nem ma tervezem megbontani, majd nyár vége felé, addig van még söröm.


Ez a kis felrázódás/habosodás okoz bennük valamilyen élvezeti érték csökkenést?


Teljesen mindegy, hogy igen vagy nem, máshogy nem tudom hazahozni őket, pusztán a kíváncsiság vezérel.



2022. júl. 22. 11:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos információkat. 🙂

Jó volt olvasni, amiket írtál szakmai meglátással.

2022. júl. 23. 01:24
 12/20 anonim ***** válasza:
38%
11.:Szívesen! :)
2022. júl. 23. 02:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Van, hogy ütésekre, melegen kiszabadul a nyaktérbe valamennyi. Hidegen visszaoldódik, 48 óra bármilyen sörnek elég kell legyen erre.
2022. júl. 23. 05:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

#10

Természetesen úton csak nagyon minimális szénsav keletkezne az erjedés során. Bizony utólag nyomják bele a C02-t. :)

2022. júl. 23. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 Phoney ***** válasza:
100%

Amíg nem jön ki az üvegből (márpedig nem jön ki), addig vissza tud oldódni.


ma 06:59

Számold már ki, hogy 20 g etanol (kb. egy üveg sör) erjedése alatt hány liter az a „minimális” CO2, ami keletkezik... alkoholt erjeszteni eleve csak úgy lehet, hogy a legtöbb szén-dioxidot kiengedik. Csak egy (az ászokolásnál keletkezett) töredéke kell ahhoz, hogy szénsavas legyen a sör.

Házisörnél ugyanez, és az is ugyanolyan szénsavas, ha normálisan megcsinálják.

2022. júl. 23. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:

13 és 15 válaszolók:


Végre valakik megértették a kérdés lényegét is, és érdemben válaszoltak rá:


Hogy vissza tud oldódni zárt rendszerben a szénsav a folyadékba.


Ezt a választ kérdeztem, de itt páran nem látnak tovább a sör = alkoholista beidegződésüknél, meg hogy hogyan jönne ki a szénsav, ha egyszer ott a kupak?? De hogy hogyan tovább, az nekik se ment. Eddig magamtól is eljutottam a kérdésem kiírásakor.

2022. júl. 23. 11:32
 17/20 anonim ***** válasza:
A szénsavat azért nem palackos érleléssel rakják bele, mert egyszerűbb, gyorsabb, pontosabb, és mert magyar piacon érdekesen adnád el az élesztőüledékes igazi sört a népnek. Nyilván a kézműves sörök palackban kondícionálnak, nem pasztőröznek, nem szűrik rommá, hogy élesztő se maradjon, tehát megtehetik, hogy pár g/l glükózzal, palackban, élesztővel szénsavasítanak.
2022. júl. 23. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
Egyébként fun fact: élő sör tud olyat, hogy melegen lötyögteted, és ráindul az élesztő a nagyon minimális maradék cukrokra, amiből akár gejzír is lehet bontáskor.
2022. júl. 23. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 Phoney ***** válasza:

ma 12:35

Az ászokoláshoz nem kell palackos erjesztés, és az üledéket se kell benne hagyni... kitalálták ezt már elég régen, ahogyan a tankpezsgőt is megcsinálják palackos erjesztés meg üledék nélkül. (Nem, nem szódagéppel :)

2022. júl. 23. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
Az, hogy kell-e, nem sokat mond el arról, hogy tárolják-e neked hetekig ahelyett, hogy pasztőröznék és megtolnák szénsavval. Nyilván nagyüzemiből csak a krémje kapja meg a hagyományos törődést.
2022. júl. 23. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!