Bontatlan üveges sörök felrázódtak az út során. Ennyivel kevesebb szénsav lesz bennük kibontáskor?
Nem ma tervezem megbontani, majd nyár vége felé, addig van még söröm.
Ez a kis felrázódás/habosodás okoz bennük valamilyen élvezeti érték csökkenést?
Teljesen mindegy, hogy igen vagy nem, máshogy nem tudom hazahozni őket, pusztán a kíváncsiság vezérel.
Köszönöm a hasznos információkat. 🙂
Jó volt olvasni, amiket írtál szakmai meglátással.
#10
Természetesen úton csak nagyon minimális szénsav keletkezne az erjedés során. Bizony utólag nyomják bele a C02-t. :)
Amíg nem jön ki az üvegből (márpedig nem jön ki), addig vissza tud oldódni.
ma 06:59
Számold már ki, hogy 20 g etanol (kb. egy üveg sör) erjedése alatt hány liter az a „minimális” CO2, ami keletkezik... alkoholt erjeszteni eleve csak úgy lehet, hogy a legtöbb szén-dioxidot kiengedik. Csak egy (az ászokolásnál keletkezett) töredéke kell ahhoz, hogy szénsavas legyen a sör.
Házisörnél ugyanez, és az is ugyanolyan szénsavas, ha normálisan megcsinálják.
13 és 15 válaszolók:
Végre valakik megértették a kérdés lényegét is, és érdemben válaszoltak rá:
Hogy vissza tud oldódni zárt rendszerben a szénsav a folyadékba.
Ezt a választ kérdeztem, de itt páran nem látnak tovább a sör = alkoholista beidegződésüknél, meg hogy hogyan jönne ki a szénsav, ha egyszer ott a kupak?? De hogy hogyan tovább, az nekik se ment. Eddig magamtól is eljutottam a kérdésem kiírásakor.
ma 12:35
Az ászokoláshoz nem kell palackos erjesztés, és az üledéket se kell benne hagyni... kitalálták ezt már elég régen, ahogyan a tankpezsgőt is megcsinálják palackos erjesztés meg üledék nélkül. (Nem, nem szódagéppel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!