Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem jó keverni?

Miért nem jó keverni?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy nem jó csak azt nem hogy miért. Keverés alatt azt értem hogy különböző töménységű italokat iszok egymás után. Valaki meg tudná mondani azt hogy miért van ez (tudományosan)?

2022. júl. 17. 23:06
 1/1 Phoney ***** válasza:
100%

"Tudományosan" egy esetben van probléma a különböző töménységű italokkal: amikor több pohárnyi töményebb ital ül a gyomrodban, és azt lezavarod bővebb és/vagy szénsavas folyadékkal, ami általában valami kevésbé töményet jelent. Az alkohol csak a belekben szívódik fel igazán gyorsan, tehát ha egyszerre 3-4 pohár ital ürül a gyomorból, amikor már eleve "jól vagy", akkor úgy is fogsz kinézni.


A másik probléma, hogy többféle italból egyszerűen több esik jól, azaz váltáskor hajlamosabb vagy nem várni két adag között.

2022. júl. 18. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!