Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Aki rendszeresen piál azert...

Aki rendszeresen piál azert teszi mert szar az elete es belemenekul az italba?

Figyelt kérdés
2022. júl. 12. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Van aki szociális fóbia miatt, pl egyetem alatt lesz alkesz.

Nagyon sok alkoholista szociális okokból az, különösena 18-25ös korosztályból.

Van aki csak olyan alkat, hogy könnyen ráakad az ilyesmire, és szokássá válik.

Van, akinek valami más addikció pótlására jön ez be a képbe.

Pl binge eating disorder helyett egy binge drinking alkoholizmust beszedni baromi könnyű. Ott egy tálca sör, rájár, mert hát este van, nehéz napja volt, a lába is fáj. Addig se a csipszet meg 5 liter fagyit eszik, az az egy sör kevésbé beteges, igaz? Aztán 3 lesz belőle, meg 13.

Nagyon sokan pl elvesztik a dílerrel a kapcsolatot, jön az elvonási tünet, már ígyis-úgyis hánynak, miért ne rúgna be? Az legális, egyszerűbb is.

2022. júl. 12. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Számtalan oka lehet.
2022. júl. 13. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem. Ez sohasem így indul, hogy szar az életem, mit csináljak, ja tényleg, megyek iszok pár sört.

Általában az emberek a fősulin/egyetem szoknak hozzá a gyakori rendszeres iváshoz. Aztán vannak akik utána leteszik, vagy csak heti 1x haverokkal isznak, nekik inkább a baráti kör a motiváció, nem a pia.

Van aki pedig nem teszi le, hanem ugyan úgy iszik néha, mondjuk heti 2-3x, de nyilván csak mértékkel, mert ott a munka, család, stb.

Aki nap közben is iszik, vagy ha gond van ahhoz nyúl rögtön, akár egyedül is, és mindig részegségig, ott kezdődik a gond.

A legtöbb koca ivó nem alkesz. Csak néha legurít pár sört, vagy pár deci bort munka után, teljesen kultúráltan, nem részegségig. Ezzel szerintem semmi gond.

2022. júl. 13. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Van aki pl krónikus fájdalom miatt.

Pl fizikai munkában lesérül, de nem teheti meg, hogy betegállományba vonul.

Esetleg pl valami műtét után a fájdalomcsillapító elfogy, és nem tud mihez nyúlni.

Vény nélküli nem hat, az orvos nem ír fel mást, de dolgozni, élni kell, sokszor azon a helyen ahol megsérült , mert nincs más, és egy kupica pálesz elveszi az élét.

Sok funkcionális alkesz van, aki nem semmittevő hajléktalan, hanem dolgozik, ápolt, nem mondanád meg róla.

És igen, az is alkoholista aki nem fetreng a saját hányásában 24/7, de még csak nem is részeg.

2022. júl. 13. 17:01
 5/6 mindentudó99 ***** válasza:

Az is iszik akinek jó az élete. Régebben én is ittam sokszor sokkal többet mint kellett volna. Semmi különösebb oka nem volt. Jól esett. És igen észrevétlenül rá lehet kapni. Saját tapasztalat. De aztán abbahagytam egyik napról a másikra. Évekig egy kirtyot se ittam. Mostanság nyáron előfordul hogy megiszom egy két sört. Néha nem minden nap. Most szabin vagyok ilyenkor ha kedvem van megiszom hármat egy nap. Aztán megint meló akkor semmi.Ennyi belefér. Télen meg nem kell úgyse

.

2022. júl. 13. 19:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pl igen. Szar az életem, és hogy ellazuljak néha iszom egy kicsit. De nem minden nap mert aztán baromira fáj a fejem tőle.
2022. júl. 15. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!