Az alkoholistának számít aki rendszeresen iszik alkoholt, viszont nem függő?
Ezt nem egyszerű megválaszolni, de szerintem igen.
Én nem tudok ilyen definíciókat, meg hogy mi micsoda, csak a saját tapasztalataimból indulok ki.
Az a baj, hogy a pia egy rettentő sunyi, alattomos mocsok.
Ebből 2 dolog következi, legalábbis ennyi jut eszembe.
Az egyik, hogy amire te azt mondod, vagy hiszed, hogy nincs elvonási tünet, ott már bőven lehet elvonási tünet, anélkül, hogy felismernéd.
Az elvonás nem csak abban nyilvánul meg, ha már valakinek remeg a keze...
Az elvonás olyan sunyin b@szkurálja a tudatalattidat, hogy észre se veszed, milyen döntést miért hozol meg...
pl 3 hónap alkoholmentesség után, mikor "bebizonyítottad" magadnak, hogy nem vagy alkesz, automatikusan elindulsz a boltba piáért, mert miért ne.
Csak mikor próbálsz teljesen lejönni a piáról, akkor tudatosul benned, hogy 3 hónap a max amit kibírsz, utána meg még kevesebb, még kevesebb....
Szóval a mentális függőség anélkül jelen lehet, méghozzá elég keményen, hogy egyértelműen azonnal fel tudnád ismerni.
A másik, hogy ha valóban nincs függőség, az nem marad úgy.
A rendszeresség függőséget okoz, és qrvára nem lehet észrevenni, hogy ez a függőség mikor kúszik be úgy az életedbe, hogy utána ne tudd lerázni.
Tök jól lehet "vigasztalni" magad olyanokkal, hogy nincs függőség, meg én irányítom, akármikor letehetem, csak ezt nem egyszerű letesztelni!
Az alkoholista az utolsó utáni pillanatig tagad, ezért nem lehet őt meggyógyítani külső segítséggel soha. Akkor kezdődhet a gyógyulás, ha az alkoholista saját maga határozza el.
Ott kell mindet hagyni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!