Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi bor lazítana el ebben...

Mennyi bor lazítana el ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sosem voltam még részeg, csak kóstolgattam az alkoholos italokat.

Nemsokára viszont lesz egy esemény, amitől sajnos eléggé szorongok, és egy kis alkohollal szeretnék ellazulni. Nem szeretnék becsiccsenteni, csak egy kicsit oldani a feszültséget.

Ennyi tapasztalatot tudok mondani:

-Pár éve szilveszterkor megittam egy pohár pezsgőt, azt meg sem éreztem.

-Egyszer egy társaságban ittam pár korty sört, az szerintem némiképp ellazított, mert a szokásosnál gátlástalanabb voltam.

Ennyit számít, hogy milyen fajta alkoholról van szó?

Ilyen esetben hány pohár vörösbor segítene?

Ha ez számít, fiatal nő vagyok, magas, és átlagos testalkatú.

2022. jún. 20. 19:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után "hat"?
2022. jún. 20. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt nehez igy megmondani, mert sok minden befolyasolja, pl. hogy eszel e elotte vagy kozben. Nekem van hogy 7 gin tonic sem ut be, van amikor 1 pohar sortol is fejreallok.
2022. jún. 20. 19:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azzal számolj nagyon, hogy kültéri vagy beltéri program lesz-e. Ilyen melegben kevés alkohol is igen csúnyát tud ütni.
2022. jún. 20. 22:38
 4/6 Phoney ***** válasza:

Ebből nem derül ki. Nem az italfajtán műlik, a pohár pezsgőnek kellett volna jobban hatnia, de olyan állapotban voltál, hogy akkor kevésbé érezted meg.

De szerencsére nem is előre kell eldönteni, hogy mennyit iszol, az alkohol nem heroin. Mivel még egyáltalán nem tudod, mennyire bírod, félóránként ne igyál 1 dl bornál többet, és amikor már "jó", akkor hagyd abba. 1-1 pohár közt pótolj egy kis folyadékot is, akkor egyenletesebben szívódik fel, jobban érzed, hol tartasz.

2022. jún. 21. 10:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2022. jún. 21. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha megiszol egy egész üvegnyit (0,75 l-t), azt biztos megérzed. :)
2022. jún. 23. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!