A sör vagy a kóla a károsabb?
Jó kérdés.
Ha minden nap megiszol 1 liter sört, akkor hivatalosan alkoholista vagy és hosszú távon a májad bánja. Rengeteg a kalória is benne, tehát hízlal is.
Ha megiszol 1 liter kólát az rengeteg cukor. Kb borítékolható hosszú távon egy jó kis szénhidrát anyagcserezavar tőle. Ha zérót iszol, az talán kevésbé látványosan rossz, de sokan nem bírják azt a mennyiségű édesítőt és emésztési gondjaik lesznek tőle.
Én egyiket sem ajánlanám
✅ A SŐR : az nem más mint 100% gyömölcslé !!! (természetes itóka)
❌ A COLA: pedig egy gyárban kotyvasztott izé (ami még titkosított is...)
Szerintem a kóla sokkal károsabb!
A sört gabonából készítik - víz, árpamaláta, és komló a 3 fő összetevője, ezek mellett esetlegesen még kukoricadara, árpa, komlókivonat, sörélesztő, rizs, és glükózszirup azok, amik előfordulhatnak benne! Ráadásul fertőtlenítő hatása miatt az alkohol kis mennyiségben jótékony hatású, és csak nagyobb mennyiségben káros!
A kóla viszont ki tudja mi, a gyártók valamiért féltve őrzik az összetevőket, miközben a tesztek már kimutatták a veszélyességét: a kóla nagyon rossz hatással van a csontok kálcium-tartalmára, például 1 csirkecsont 1 hét alatt elrohadt egy pohár kólában! Ez pedig már messze túlmutat a “káros” meghatározáson!
Szeretem a sört, de sose viszem túlzásba, max. 3-4 dobozzal iszom hetente, de van hogy annyit se! Ha pedig koffeinre van szükségem, kólát akkor sem iszom már évek óta, energiaitalt is nagyon ritkán, a kávét viszont imádom több szempontból is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!