Mi a véleményetek a Kozel sörről?
Kedvenc sör? Ha igen, miért?
Vagy melyik sört szeretitek a legjobban?
7-es megint.
Egyébként a dreher gold is iható már, amióta abból is kivették a kukoricagrízt.
Az enzim, ami a kukorica erjesztésére használatos, nagyon rossz hatással van az emberre.
Amiben kukorica van, azt nem érdemes erőltetni.
Így van, 12-es, a staroból a szűretlen kintről jön, az sokkal finomabb, azt kell venni.
Még így is a staro a borsodikból a leginkább szívemhez közel álló, de ha tehetem, kerülöm a borsodis dolgokat.
A kozel tényleg csak a kinti az igazi, ezt akartam megfogalmazni a 7-es hsz-emben, bár nem nagyon sikerült. Meg is látszik a kis piros karikán. :-)
#13: Tényleg, az unfiltered, ezt kifejeltettem! Köszi a kiegészítést!
Szerintem ne legyél ilyen szigorú a borsodiakkal, az új, kukoricamentes Borsodi Világos szerintem veri a Dreher Goldot és a hazai Staroprament is.
Lehet, hogy a sok pirosat a Peroni-nak köszönheted, azon nekem is fennakadt a szemem - nem pontoztalak le, mert ízlésről nem vitatkozunk, de hát na :)
Nekem egy gyenge pontom a Peroni. Nem olyan karakteres, de nagyon selymes, és nem savanykás, nem édes, valóban nem egy klasszik pilzeni.
És ennek ellenére szeretem.
A borsodiból kedves barátosném hívott meg a sörfőző mesteres változatra.
Mit ne mondjak, kellemeset csalódtam benne.
Ez még mindig a hetes.
Amúgy ma este írtam az asahi europe-nak, hogy nézzenek rá a cseh remek minőségére.
Hátha odafigyelnek egy ilyesmi feedbackre.
Nem volna rossz, ha itthon is kinti minőséget kezdenének főzni.
Ne felejtsük el, hogy ugye volt már tulajváltás náluk azóta, hátha ők másként állnak hozzá, esetleg erről a minőségdeficitről nem is tudtak, elszállt a radar alatt.
"Az enzim, ami a kukorica erjesztésére használatos, nagyon rossz hatással van az emberre."
Erről linkelhetnél valamit. Enzim legfeljebb keményítőbontásra kerül bele, de tök fölösleges egy pilseni maláta mellé külön, hacsak nem akarsz óriási kihozatalt nulla kortyérzettel. Az erjesztést az élesztő végzi. Oké, hogy a béta-glükozidáz az erjesztés hőmérsékletén jól dolgozik a rendelkezésére álló rengeteg idő alatt, de annak semmi káros hatása nincs, csak száraz (ami sörnél testetlen, vizes) lesz tőle, ez lagereknél éppen piros pont. Néhány főzet házisörrel a hátam mögött kezdek valamennyire rálátni, de mindig tanul az ember.
Nekem konkrétan olyan másnapot tud okozni az olyan sör, hogy majd szétrobban a fejem tőle.
Sajnos ezt a részét csak a tapasztalatból tudom. Meg a gyomrom se bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!