Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csak kíváncsiságból kérdeznék,...

Csak kíváncsiságból kérdeznék, mi az oka annak, hogy nehezen üt meg a pia, akkor is csak minimálisan, és nagyon hamar kijön?

Figyelt kérdés

Sosem foglalkoztam vele igazán csak a barátaim szoktak vele cukkolni, hogy akármit akárhogy akármennyit iszok mindig én vagyok a társaságba a józan.

Ha húzózok, ha keverek semmi. Max egy picit melegem lesz meg beszédülök de durván 1-1,5 óra és mint aki nem is ivott semmit.

Majdnem ugyan azt szoktuk inni pedig általában (na nem naponta hanem kb negyedévente van ilyen bulink) nyitónak jager, én sör + wisky, ők bor. Aztán 2-3 kör jager vagyis 3* 4cl húzó. Aztán az egyik bnőm nagyon likőrös olyankorra megkívánja így én is lehúzok 3x 4x 1dl

Mindezt 2-3 óra alatt. Persze közbe a sörös és wiskys poharam folyamatosan tele mert ha kiürül máris kérem a kövit.

Tehát ez egy átlagos party.

Ezek már alszanak meg a világukat nem tudnák én meg semmi. Már melegem sincs…

Egy csaj ismerősömnek mondtam ezt vele is elmentem inni mondta h ő pultos volt majd segít. Söröztünk aztán mondta hpgy itt az abszint. Ő nem szereti mert kifekszik tőle tuti megérzem majd én is. Kékkel kezdte abból 2t lehúztam azt semmi. Mondom neki: azt mondtad ez nagyon erős cucc (akkor találkoztam az abszinttal először. Tudtam hogy van ilyen de még nem ittam)

Azt kiakadt hogy semmit nem hat. Melegem lett de kb 20 perc múlva semmit nem éreztem.

Rá egy órával feketét ittunk. Ő öklendezett mint a pálinkától szoktak de én még annyit se. Kifejezetten frissítő fekete negró íze volt :)

Vagy én rontok el valamit vagy egyszerűen ilyen vagyok :)

Aztán uncsitesóm arra tippel hogy mivel nekem túl gyors volt mindig is az emésztésem talán gyorsabban bontja le a szervezetem, ami érdekes mert úgy tudom hogy ezért a vese felel nekem meg nem jó a vese működésem 😅

És igen, arra inni kell!

Szóval szerintetek uncsitesómnak igaza lehet? Vagy most ez hogy van?

2022. jún. 11. 13:41
 1/5 A kérdező kommentje:
ui: a beszédülést ne úgy értsétek hogy forog a világ hanem egy pillantra megfordul azt ennyi :) Mintha hirtelen pördülnék egyet. De semmi egyéb. 1-2 pillanatig tart.
2022. jún. 11. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
41%
Van ilyen. Gyors az anyagcseréd. Nekem is ilyen volt fiatalabbként. Sovány is vagy, és nem tudsz hízni? Az is ennek a jele.
2022. jún. 11. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Az alkoholt lebontó májenzimjeid felelősek érte. Nagyon figyelnem kell, hogy alig igyak, mert különben mindenki alkoholistának gondol. Ráadásul nő vagyok és mindenkit asztal alá tudok inni.
2022. jún. 11. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az alkoholos italokkal nem érdemes játszogatni, mert mindenképpen májkárosítók, az abszint ráadásul a látóideget fokozottan károsítja. Az alkohol lebomlása a mérgező acetaldehiden keresztül történik, valójában ez a "méreg". Ha a máj által termelt alkohol dehidrogenáz enzim gyorsan bontja acetaldehidre, akkor észlelhetők a gyors mérgezés tünetei. Mivel több izoenzimje is létezik az alkohol dehidrogenáz enzimnek, ezért előfordul olyan családi konstelláció, hogy az adott egyén mája lassabban állítja elő az acetaldehidet és ezért a mérgező hatás alig ill.lassabban észlelhető, ill. az ilyen emberek nem is igazán élvezik az alkohol okozta mérgezésnek azt a kezdeti pozitív szakaszát, amikor az acetaldehidre érzékeny agyi területeknél a gátlások alóli felszabadulás okozta eufória fellép. Szerencsések, mert nem lesznek soha alkoholisták.
2022. jún. 11. 16:53
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi :) Azt hittem én rontom el :)

2es:

Nem vagyok sovány… Ez másik téma de ezzel is szenvedek sajnos… Mindig is erős alkat voltam de volt egy időszak (szerelmi bánat) hogy kajába folytottam a bánatom. Na igen ezt a mérleg is megerősítette meg az ExtraNagy részleg a boltban… Aztán észhez kaptam és visszafogtam az evést nem mondom hogy csak zöldségeken élek de nem is eszem annyi káros kaját meg amúgyis normális mennyiségeket eszem.. Aztán 2 évvel ezelőtt elkezdtem sportolni (muszáj is volt meg kellett is nem csak a fogyás miatt) Nagyon szenvedtem az elején a sarokig se tudtam elkocogni de muszáj volt csinálni. 6 hónapom volt arra hogy 2000et le tudjak futni 20p alatt és sikerült igaz az utolsó pár 100me meg arra hogy utána mi volt nem emlékszem csak a csillagokra meg apukám jajveszékelő hangjára de megcsináltam :) Azóta rendszeresen eddzek, futás, kerékpár, roller (mostanában), úszás, felülés/fekvő, fekvenyomás. 2 év alatt az 52es gatyaméretem lement 40re… ahoz képest ami voltam azt kell mondanom most jó a seggem :) Viszont a hasam az változatlanul megmaradt, ugyan az a “terhes has”. A hátsóm eltűnt a mérleg 20al kevesebbet mutat, a hátamon sincs hurka (annyi) de a hasam az egy hordó… Voltam emiatt IS javasolták a vérképet hátha koleszterin vagy cukor miatt de az is tökéletes egy darab + vagy - nincs a vérképen… szóval fingom nincs hogy a hasamat hogy tudnám ugyanúgy eltűntetni mint a többit :( Legalább ha 2 centit kissebb lenne mint 2 éve azt mondom jó majd eltűnik csak lassan de nem… Meg most ez lehet butaság de van egy haverom az is kövér és olyan a hasa mint egy puha párna nekem meg full kemény.. sokszor azt gondoltam talán kintebb vannak a szerveim vagy nem tudom de marha zavaró :(

2022. jún. 30. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!