20 éves házipálinka okozhat vakságot?
Nem okozhat vakságot. Az alszesz főzés előpárlatában van metilalkohol, de azt mindig kidobják az értelmes pálinkafőzők. Ez egy alapdogma a pálinkafőzésben, mint a matekban azt 1+1=2.
Persze főleg régebben még ennyire sem értettek a pálinkafőzéshez és belement az előpárlat magába a pálinkába, így került metil alkohol is bele. Persze akkora mennyiségben nem hogy vakságot okozhasson.
A direktermős borokban is sok metil alkohol van.
Sőt a gyümölcsökben is van, csak az emberi test lebontja. Nyilván az okoz vakságot ami tiszta metil-alkohol van benne, gyümölcsből főzött pálinkából lehetetlen létrehozni ilyet.
ma 21:39
Ez az „alapdogma” egy százéves áltudományos hülyeség (amit nyilván fotelben talált ki valami laikus a két vegyület forráspontja alapján); a szakmában már 160+ éve felfedezett tény, hogy a metanolt egyszerű lepárlással nem lehet elválasztani, azaz nem az előpárlatban van, nem a metanol miatt vesznek el előpárlatot. Ezt bármilyen épkézláb szeszfőző szakirodalomban el lehet olvasni.
A direkttermő szőlők borában sincs különösen sok metanol, egy teljesen szabályos pálinkában legálisan is jóval több lehet (alkoholfokra vetítve is), mint amit egy direkttermő mustja produkálni tud. Nem is ezért tiltották be őket Európában, csak annak idején ezzel lehetett eladni a tilalmat, aztán ez a hülyeség is ugyanúgy beragadt, mint alig korábban a "mérgező abszint".
12
A tömény italok nem romlanak meg...Nem ,hogy 20 de 1000 év alatt sem.
Van olyan amelyikre rá is van írva,hogy "minőségét korlátlan ideig megőrzi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!