Mennyi idő alatt van meg egy házipálinka?
azt addig tudom hogy kb a cefrézés durván 3-4 hét, ezidő alat a cefre egész jó viszont a többit nem tudom.
Tételezzük fel hogy beszerzek 400.000ft körül egy jóminősségű 100L-es főzőt, mennyi idő és mennyi "termés" kell ahhoz hogy 100L jó minősségű Házi pálinkát el tudjak késziteni?
Ki szeretném tanulni és csinálni szeretném.
Szóval durván ha a cefrézéstől nézzük akkor onnantól számitva mennyi idő amire olyan szinten fogyasztható hogy már a minőssége is jó? (persze ha mindent jól csináltam :) )
Hát a cefre kb 15 nap mire kiforr.Belerakod a főzőbe persze nem tele ha 100literes kb 85 litert.Alágyújtasz es forralod.Túl gyorsan nem szabad
40perc és 1óra között kell megindulnia.Az alszesznél nem kell elengendni a rézelejét.Az alszesz a cefre egyharmada lesz.Nagyjából 4-5óra hosszan.Alaposan kimosod.Ezután a tisztázás előtt át kell mosni a főzőt.Vizet forralsz benne 2-3 dl víz elég ha átjön.Itt is az az idális ha 40perc után indul meg a pálinka.Felfogod a rézelejét külön,ez az alszesz 0.3-0.5 százaléka vagyis 10 liternél 3-5cl
Ha jó a cefre itt kb 60-65-fokkal kell megindulnia.Én 40 fokig szoktam szedni a többit elengedem.Egyébbként is 40fok alatt zuhanni kezd az alkohol tartalom .20fokig már csak pár decit az le az is rossz izű savanyú.
Röviden ennyi és biztos nem sikerült mindent leírni pár mondatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!