Gyümölcsborok cukor nélkül?
Figyelt kérdés
Minden gyümölcsbor receptben több kiló cukrot látok...
Tisztában vagyok vele, hogy a szőlőn kívül legtöbb gyümölcsnek vagy a cukortartalma, vagy a savassága nem megfelelő az erjedéshez.
De akkor régen, hogyan készítettek gyümölcsborokat?
Melyikek azok a gyümölcsök, amik cukor és ciromsav nélkül is borrá tudnak erjedni?
2022. ápr. 7. 23:14
1/3 anonim válasza:
A cukorbol lesz az alkohol. Vagyis inkább a cukor az a táplálékja erjesztést végzö élesztönek.
2/3 anonim válasza:
Ha jól csinálod, a végsö termékben nem lesz cukor. De csak akkor ha pont annyit vagy kevesebb cukrot raksz bele mint amit az élesztök meg tudnak enni.
3/3 Phoney válasza:
A legtöbb gyümölcsből magában csak alacsony alkoholtartalmú gyümölcsborokat lehet erjeszteni, amit nehéz eltartani.
Régen a gyümölcsbor ezért többnyire idényital volt, a nagyon alacsony savtartalmú gyümölcsökből pedig önmagukban szerintem sokáig nem is készítettek.
Keress rá, hogy wikikönyvek, gyümölcsborok készítése, ott minden gyümölcsnél le van írva, hogyan és mit tudsz belőle csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!