Budapesten hol lehet pálinkát bevizsgáltatni?
Figyelt kérdés
Kaptam a barátomtól ajándékba egy üveg házipálinkát, de nem tudom honnan származik, és szeretném megtudni, hogy tényleg pálinka-e.2022. febr. 25. 15:13
1/8 anonim válasza:
Én rendszeresen kapok, magam szoktam bevizsgálni.
2/8 A kérdező kommentje:
1-es, akkor elvihetném hozzád?
2022. febr. 25. 16:05
4/8 A kérdező kommentje:
De most komolyan, nem nagyon értek a pálinkákhoz. Mi van, ha mérgező?
2022. febr. 25. 16:40
6/8 anonim válasza:
Attól függően mit akarsz pontosan bevizsgáltatni, egy átlagos labor vizsgálat több tízezer Ft. Egy üveg pálinka ér vagy 3 ezret. Ha nem bízol benne dobd ki, irreális, hogy azt te elemezteti fogod.
7/8 anonim válasza:
2. Természetesen. Ha esetleg kétségeim támadnának a fogyaszthatóságát illetően, barátságos áron vállalom a környezetbarát megsemmisítését is.
8/8 Phoney válasza:
A laborvizsgálat tényleg több tízezer. Ha ismersz valakit, aki legalább a saját bevallása szerint képes megkülönböztetni a gyümölcspálinkát egy sütőaromával kutyult pancstól, és szerinte tényleg pálinka, akkor nem érdemes tartani tőle.
Természetes úton készült pálinka nem okoz akut mérgezést (egyszerűen nem ismert ilyen orvosi eset az italmérgezések történetében), mérgező szeszből pedig nem szokás hihető pálinkát pancsolni, hanem helyette bármi szart, amit aztán a csóró emberek áron alul megvesznek (ti. a bolti kommersz szesznél olcsóbban), mert nem is igazán érdekli őket, hogy mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!