Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik a kedvenc pálinkád?

Melyik a kedvenc pálinkád?

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 11:48
1 2 3 4 5
 31/47 Paczalos István ***** válasza:
94%
Nekem a kedvencem (mondjuk rá ,ha tehetem, nem is iszok meg mást) a házi főzésű eper pálesz, úgy 48 fokosra főzve, hogy minéljobban érezhető legyen az aromája. Persze az eperfa eperre gondolok, és abból is a fekete a jobb ízű.
2022. febr. 8. 06:20
 32/47 anonim ***** válasza:
6%
20-nak nem létezik olyan nép, hogy szlovák!
2022. febr. 8. 18:23
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
2022. febr. 8. 21:30
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

#33:

köszönöm, hogy megtetted helyettem!

#32:

Fajgyűlölőkkel nem szoktam vitázni, mert azt tartom, hogy nem vívok szellemi párbajt teljesen fegyvertelennel.

Ismered a szlovák népet? Éltél közöttük? Én igen: 1945-től 2007-ig. Számtalan barátom van, akik meglátogatnak itt Mo.-on (én is őket, Szlovákiában). Saját magam a bőrömön tapasztaltam, hogy az egyszerű szlovák nép jóravaló, segítőkész, vendégszerető... Szeretem őket és ez fordítva is megvan, mert érzik, hogy nem vagyok soviniszta. Persze - megválogatom a barátaimat és ők is engem a sok magyar közül.

Viszont utálattal gondolok Mečiar-ra, Slotá-ra (olv. Mecsiar, Szlota) és hasonszőrű elvbarátaikra, akik e két népet csak egymásnak uszították.

Bizony...!

2022. febr. 9. 09:01
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy Hacsek mondta: "a szlovák az olyan cseh, aki tud magyarul" :D

Viccet félretéve, #32-es, már miért ne létezne szlovák nép, ezt mire alapozod??? Attól hogy volt egykor Csehszlovákia, csak különvállt, attól még nem csehek az északi szomszédaink! Google fordító, különböző nyelvű feliratok a termékek csomagolásán, stb., bárhol megnézed, SK és CZ külön van, és a szövegükben is látszanak eltérések! Van egy felvidéki magyar ismerősöm, perfekt tud szlovákul is, és mondta, hogy a csehek és szlovákok bár könnyen megértik egymás nyelvét, de akkor sem ugyanaz a nyelvük, külön nép! És ha nem a csehekkel, akkor mégis kikkel hoznád Őket összefüggésbe?!

2022. febr. 9. 13:10
 36/47 anonim válasza:
100%
Házi vegyes.
2022. febr. 9. 17:24
 37/47 anonim ***** válasza:
88%

A #32 bizonyára a "szlovák" szóba kötött bele. Bizonyára a "tót"b jobban tetszene neki. Nincs igaza, dacára annak, hogy sok Mo.-on élő szlovák is tótnak nevezi magát (Nyíregyháza környéki Bokrok, Pilis, Békés...).

Egy nem közvetlen rokonom, aki békéscsabai szlovákként önmagát tótnak nevezte, megkérdeztem tőle, hogy miért használja ezt a kifejezést. Azt válaszolta, hogy "mi ebben a különleges?". Linzben is találkoztam 1989-ben egy szlovák-magyar házasságból született egyénnel, aki ugyancsak tótnak nevezte önmagát. Megkérdeztem, hogy miért. Azt válaszolta, hogy az apja is tótnak vallotta magát.

Szóval - ilyen is van, de ha hivatalosan ők "slovák"-nak (szlovák-nak) nevezik magukat, akkor illik ezt alkalmazni. Mi, magyarok is nehezteljük, ha minket "uhorok"-nak neveznek. Ugyanakkor neheztelhetnénk azokra is, akik a "hungary, ungar" kifejezést használják ránk. Ha ez nekünk nem tetszik, akkor miért alkalmazzuk ezt a ma már sértő "tót" kifejezést a szlovákokra?

Ám, eltértünk a tárgytól...

2022. febr. 9. 17:46
 38/47 anonim ***** válasza:
15%
Ne keverjük már a szezont a fazonnal. A koszos tótok, nem egy nemzet. Egy szláv etnikai hordalék akiknek még közös nyelvük sem volt 150 éve. Uhornak a vérsoviniszta pitiáner komplexusaik miatt neveznek. Mert azt a tündérmesét oktatják az agymosásnak beillő történelemórájukon, hogy Magyarország az egy 1000 évig elnyomó szörnyeteg volt, amely elnyomta a "szlovákokat". Nem zavarja a debileket, hogy a modern nacionalizmus megjelenéséig kb. le se szarták a királyok, hogy ki milyen nyelven vartyog és minek tartja magát. Mivel primitív hegyi népként megúszták a nagy háborúkat, ezért viszonylagos biztonságban tudtak szaporodni Magyarországon csak hálásak lehetnek ezek a tetvek nekünk. Nincs ilyen, hogy szlovák, ez egy műszó egy műnépre.
2022. febr. 15. 16:45
 39/47 anonim ***** válasza:
87%
#38, nem értek veled egyet, de ez lehet, hogy csak az én nézetem.
2022. febr. 15. 16:58
 40/47 anonim ***** válasza:
72%
39. Miért nem lepődök meg. A magyarországi történelem oktatás olyan szinten hulladék, hogy elemi dolgokat sem tudnak az emberek. Én nem vagyok idegengyűlölő, de nevetséges beállítani a felvidéken élő szlávokat mint barátainkat. Az átlag tót rühelli a magyarokat amihez a meghamisított történelem és irodalom tantárgyuk és érettségiig asszisztál. Soviniszták, túlkompenzálnak, mert érzik, hogy ajándékba kaptak egy államot, amihez semmi közük. Európai Unió és náci nyelvtörvény? Benes dekrétumok? Mutogató emberek magyar rendszámra Nyitrán? Magyar szót halló boltos fintorgása? Tudomásul kell vennünk, hogy ők az ellenségeink, ahogy az oláhok, rácok is. Ki kell mondani az igazságot és pont.
2022. febr. 23. 08:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!