1/8 anonim válasza:
Desztillálással mesterségesen megnövelik az alkohol tartalmat.
Pl a bor 10-20% fölé nem mehet, mert az élesztő ami csinálja, beledöglik a szeszbe.
Igen, a vodka tömény
5/8 Phoney válasza:
Olyan égetett szeszt értünk alatta, amit nem hígítottak fel "nagyon". Ez a "nagyon" eléggé egyéni megítélés alá esik, kb. 20-40% között, de a legtöbben szerintem is 35% fölöttire gondolnak. Itt "kezdődnek" a klasszikus párlatok: törvény szerint a tequila legalább 35%, a brandy legalább 36%, a vodka, rum és sok-sok más párlatfajta legalább 37,5%, a whisky és sok-sok eredetvédett párlat legalább 40%.
6/8 anonim válasza:
Lepárlással készült és visszahígított (tehát pontosan beállított alkohol fokú) , vagy éppen lepárolt szesszel feljavított "normál" ital a "tömény ital" . Nevezik égetett szesznek is.
8/8 anonim válasza:
Magas alkoholtartalmú ital. Relatív, hogy mennyi alkoholtól számít ténylegesen töménynek, szerintem 30%-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!