Bor probléma,vagy mégse?
Figyelt kérdés
Nagyanyámnál "készletkisöprés" volt. Több üveg bor került hozzám.Általában 10-22 évesek.3-4 üveg teljesen rendben van.(áttetsző,tiszta),de a többi üledékes.Ettől még fogyaszthatóak?Mitől lesz az egyik üledékes,és mitől nem a másik?A 22 éves aszú miért tökéletes?Van olyan is amire az van írva,hogy vörös,de a színe fehér áttetsző,és olyan mintha a vörös része az alján gyűlt volna össze por alakban. :)2022. jan. 8. 13:35
2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom,mivel nem vagyok kémikus,csak annyi jott le,hogy ettől meg iható.De.Mitől változik fehèr borrá a vörös?
2022. jan. 8. 14:32
3/5 anonim válasza:
2. Én sem vagyok kémikus, de nagyjából tisztában vagyok a borérlelés (Nem padig készítés) folyamatával. A vörösbor pedig szerintem attól válhat fehérré, hogy kiválik belőle a csersav
4/5 A kérdező kommentje:
A borral kapcsolatban csak annyi a hozzáértésem,hogy finom,vagy sem.
Második mondatodra egy újabb kérdés:Akkor minden vörös bor fehérbor?Csak meg kell várni,hogy idővel kifehéredjen?
2022. jan. 9. 06:37
5/5 anonim válasza:
Lényegében igen, ugyanis a vörös szőlőnek is fehér színű a húsa. Tehát a vörösbor attól lesz vörösbor, hogy szüretkor a ledarált, csersavat tartalmazó szőlőszemeket egy pár napig ázni hagyják a mustban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!