Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik fajta barackból készűl...

Levente87 kérdése:

Melyik fajta barackból készűl minőségi pálinka?

Figyelt kérdés
Tudom hogy sok mindentől függ de ha minőségi és nem mennyiségi kajszi barack pálinkát szeretnék csinálni akkor melyik a legjobb barack választás? Milyen barack facsemetét ültessek?

2022. jan. 5. 10:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Gönci!

De van itt még pár fajta...

[link]

2022. jan. 5. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem igazán függ tőle. Vagyis én meg csak éppen tapasztalgatom a pálinkafőzést és hallgatom az öregeket. Én eddig csak azt tapasztaltam, hogy nagyon sokat számít, hogy egyszerre érjenek össze a gyümölcsök és lehetőleg a magot ne rakd bele, mert keserű lesz.

Sőt mi szoktunk vásárolni termelőktől pálinkának való gyümölcsöket, amik amúgy hibátlanok csak túlértek. Mostanában kezdek kísérletezni, tavaly előtt nagyon jó levendulás ribizli pálinkám volt. Idén nem lett belőle semmi sajnos. Itthon pedig a ribizlin kívül csak szilva és meggyfáink vannak. Mi 5 éve ültettünk a kertbe barackot meg körtét de nagyon lassan nőnek.. Hosszú távon biztos lesz belőle valami.

2022. jan. 5. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!