Hogy főzzünk pálinkát?
Van egy kis szilva és pálinkát akarunk belőle főzni speckó ezközök vannak egy ismerőssel közösen főzünk csak meg akarom tudni, hogyan megy ez
Értelmes válaszokat várok nem papolást etc.
Aki ír annak köszönöm
Kb.3 hétig kell erjeszteni, árnyékos meleg helyen. Az edényt le kell takarni, naponta megkeverni, mert a tetején képződő törkölykalap könnyen ecetesedik.
Ha már nem édes, megállt a forrás, akkor főzni kell, mert a minőség utána romlik.
Réz, esetleg saválló lemez edényt, réz pára-és hűtőcsövet használj.
az első lepárlással alszeszt nyerünk, ebből még nem kell semmit kiönteni, addig lehet engedni, amíg meggyullad.
Ez többnyire 35-45 szeszfokos anyag, még nem iható.
A megtisztított edénybe újra felteszed, és nagyon lssan, gyufaszálvastagságon újra átpárolod. Minél lassabban jön, annál jobb lesz. Adj az alszeszhez főzés előtt fele mennyiségű csapvizet, hogy ezen főljön.
A második főzés első 3-5 decijét ajánlatos kiönteni, részben a metil, részben az ecet miatt. Ne sajnáld!!
Itt már szeszfokoló kell, amikor 40 szeszfokos anyag jön a csőből, fejezd be a főzést, mert a maradék utópárlat nem sok, de rém büdös, lerontja az elő-és középpárlat minőségét is.
Ekkor a pálinka 55-65 fokos. Gyógyszertári desztillált vízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel hígítsd 52 fokosra, ez szépen beáll 50-re néhány nap alatt.
Ja! Ha túl sűr a cefre, ezt is vízzel kell hígítani, másképp leég. Ha nincs kimagozva, a magot rostán ki kell
szűrni, mert ez biztosan leég.
A hűtő vizét a teljes folyamat alatt max. kézmelegen kell tartani.
Ha valami nem világos kérdezz, majd visszanézek ide.
Egészségetekre váljon!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!