Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tényleg nem adják ki?

Tényleg nem adják ki?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy ha pont a 18. Születésnapodon akarsz venni alkoholos italt akkor azt még nem adják ki. Pl neked december 1. lenne a 18. szülinapod és aznap vennél egy sört azt nem adnák ki csak december másodikán.

Ez tényleg így van?

2021. dec. 12. 22:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Kiadjak, hiszen 18 vagy
2021. dec. 12. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Betöltött 18. életév a feltétel, és a szülinapod már a 19. életéved első napja, úgyhogy kiadják.
2021. dec. 12. 22:56
 3/12 anonim válasza:
100%
A valóság az, hogy kiadják sok helyen úgyis ha még nem vagy 18 éves. Értem én, hogy a kérdés nem erre vonatkozott, de ez az igazság.
2021. dec. 13. 00:48
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Főleg Aldiban és Lidlben láttam kirakva, hogy aki az adott hónapban tölti a 18-at annak nem adják ki az ilyen italokat.

Ezt persze csak akkor fogja tudni a kasszás ha elkéri a személyit. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha nagyon fiatal arca van az embernek akkor elkérik.

2021. dec. 13. 07:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

4!

Törvényellenes. Betoltotte a 18-at, kötelesek kiadni neki

2021. dec. 13. 08:02
 6/12 anonim ***** válasza:
23%
Ugyan guglizzatok már rá, ahelyett hogy a hülyeséget toljátok. Világosan le van írva a törvényben, úgy van, ahogy a kérdező írja.
2021. dec. 13. 08:16
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Lehet, hogy törvényellenes, de ettől még előfordul, hogy látok ilyen kiírásokat.

Az se épp szabályszerű amikor 18 alattiaknak adnak ki piát, de az is megtörténik. Szinte mindenhol.

2021. dec. 13. 08:23
 8/12 anonim ***** válasza:

6!

"

„16/A. § (1) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére – a kizárólag

orvosi rendelvényre kiadható gyógyszer kivételével – alkoholtartalmú italt, tovább á

tizennegyedik életévét be nem töltött személy részére energiaitalt értékesíteni, illetv e

kiszolgálni.

(2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket

értékesíteni, illetve kiszolgálni.

(3)Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére dohányterméket értékesíteni,

illetve kiszolgálni a

(4) Az e §-ban meghatározott korlátozás érvényesítése érdekében a vállalkozás vagy annak

képviselője kétség esetén felhívja a fogyasztót életkorának hitelt érdeml ő igazolására. "

A születésnapján betoltotte a 18. életévét

2021. dec. 13. 11:28
 9/12 anonim ***** válasza:
30%
Igen, csak ha vége a napnak és éjfélt üt az óra, akkor töltötted be. Legalábbis alkohol vásárlás szempontjából.
2021. dec. 13. 12:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9!

Téves. A születése napján betoltotte. Ha pl népszavazás van január 1.-én és kerdezonk január 1.-én született, szavazhat.

2021. dec. 13. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!