Tényleg nem adják ki?
Azt hallottam hogy ha pont a 18. Születésnapodon akarsz venni alkoholos italt akkor azt még nem adják ki. Pl neked december 1. lenne a 18. szülinapod és aznap vennél egy sört azt nem adnák ki csak december másodikán.
Ez tényleg így van?
Főleg Aldiban és Lidlben láttam kirakva, hogy aki az adott hónapban tölti a 18-at annak nem adják ki az ilyen italokat.
Ezt persze csak akkor fogja tudni a kasszás ha elkéri a személyit. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha nagyon fiatal arca van az embernek akkor elkérik.
4!
Törvényellenes. Betoltotte a 18-at, kötelesek kiadni neki
Lehet, hogy törvényellenes, de ettől még előfordul, hogy látok ilyen kiírásokat.
Az se épp szabályszerű amikor 18 alattiaknak adnak ki piát, de az is megtörténik. Szinte mindenhol.
6!
"
„16/A. § (1) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére – a kizárólag
orvosi rendelvényre kiadható gyógyszer kivételével – alkoholtartalmú italt, tovább á
tizennegyedik életévét be nem töltött személy részére energiaitalt értékesíteni, illetv e
kiszolgálni.
(2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket
értékesíteni, illetve kiszolgálni.
(3)Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére dohányterméket értékesíteni,
illetve kiszolgálni a
(4) Az e §-ban meghatározott korlátozás érvényesítése érdekében a vállalkozás vagy annak
képviselője kétség esetén felhívja a fogyasztót életkorának hitelt érdeml ő igazolására. "
A születésnapján betoltotte a 18. életévét
9!
Téves. A születése napján betoltotte. Ha pl népszavazás van január 1.-én és kerdezonk január 1.-én született, szavazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!