Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ilyen nagy bukta lett a hard...

Ilyen nagy bukta lett a hard seltzerek magyarországi bevezetése?

Figyelt kérdés
Az Auchanban 149-re van leárazva az eredetileg 349-es WAI, ami az összes közül az egyedüli iható. Igaz, január végi lejáratú.

2021. dec. 10. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Mire jó? Mert elenyésző alkohol tartalma miatt, nőt lehet vele kínálni.

Frissítőnek pedig unalmas, helyette van más a piacon, én ittam még a vipert is egyszer, de 1-1 kóstoló elegendő volt ahhoz hogy még egyszer pénzt ne adjak érte, mert mondom semmit nem nyújt, hogy megérné üvegszámra nyomni lefelé.

Egyáltalán miért hozatták forgalomba? Gondolom nem kezdők akartak ezzel foglalkozni, de pénzügyi ismeretekkel tudniuk sejteniük kellett volna hogy sikertelen lesz a marketing.

Annyi alkohol van már így is hogy konkrétan az életét elihatná az ember ha mindent ki akarna próbálni.

2021. dec. 10. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Borzalmas az ize ezt ugy irom, hogy no vagyok. Nem iszok alkoholt de neha kb egy nyaron 2-3 db sommersby lecsuszik
2021. dec. 10. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jöttek be, de télen végképp rá se néznék.
2021. dec. 11. 00:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet promóciós jellegű is, hogy többen kipróbálják.
2021. dec. 11. 11:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 Azért hozták forgalomba mert kész aranybányának tűnt az ötlet hogy magas adókulcsú égetett szesz felhasználása nélkül csináljanak alkoholos üdítőket annak a közönségnek akik nem szeretik a sört mert keserű. Egy 350 forintos hard seltzer sokkal vállalhatóbb mint egy 6-800 forintos Jim Beam cola vagy Bacardi Breezer.
2021. dec. 11. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig női találmány. Ezt úgy írom, hogy férfi vagyok! :)

2021. dec. 12. 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valamin ekkora akció van, főleg karácsony előtt, még nem jelenti azt, hogy bukta lett a bevezetése.

De amúgy szerintem se fogy belőlük annyi, mint várták, a magyar alkoholfogyasztók nem ehhez az ízvilághoz vannak szokva, és még üdítőnek is borzalmas. A cider szerintem azért lett sikeres, mert üdítőként is megállná a helyét ezzel az ízzel, nem véletlenül van már alkoholmentes Somersby is. A hard seltzer viszont konkrétan semmihez sem hasonlítható, így egy nem ehhez szokott nép nem is fogja egykönnyen megszeretni.

2021. dec. 12. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:

#1 A Soproni próbálkozott olyannal kb. 7 éve, hogy 200 Ft (az akkori "lélektani határ") alatt tartja a sör árát, de 4 decis kiszerelést árul 5 decis helyett. Nyilván hozzáértők csinálták a marketing tervet, volt piackutatás, minden ami kell, ki is jött, hogy ez egy fantasztikus ötlet, aztán totális bukta lett az is.

Miért? Mert más az, amikor egy kérdőívben jelölgeted, hogy "aha, persze, ha picit kevesebb van benne, de olcsóbb, akkor még azért megvenném, max. veszek több dobozzal", meg az, amikor állsz a boltban, és a Kőbányai mellett áll egy ugyanannyiba kerülő Soproni, de a Soproni doboza szemmel láthatóan kisebb.

Minden piackutatás tévedhet és tévedni is fog. Amerikában van az a mondás, hogy ha tudni akarod, hogy eladható-e az ötleted, akkor teszteld le a piacon. Itt is ez történt szerintem. Letesztelték a piacon - az eredmény eléggé egyértelmű.

2021. dec. 12. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!