Jól bevált bukta receptek?
Kenyérsütő gépben a következő összetevőket dagasztatom ki:
550 g búzafinomliszt
50 g rétesliszt
2 ek cukor
1 vaníliás cukor
250 ml tej
25 g élesztő (fél csomag az 5 dekásból, vagy 1 zacskó instant)
100 g vaj
2 tojás (egynek a sárgáját megtartani a tetejét kenni)
csipet só
(Minden összetevőnek szoba-hőmérsékletűnek, vagy langyosnak kell lennie.)
Mérőpohárba mérem a tejet és beleszórom a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy teás pohárba beleteszem a hűtőből elővett vajat - és a tejet és a vajat a mikróban meglagyosítom. A vajat megolvasztom. Ne legyen nagyon meleg, csak langyos! A kenyérsütőgép üstjébe öntöm az olvasztott vajat, a cukros tejet a tojásokat, majd a fele lisztet. Rámorzsolom az élesztőt és a maradék liszttel beborítva egy csipet, vagy kis-mokkáskanál sót teszek a tetejére. Dagasztó programon (általában 8-as) megdagasztatom a géppel.
Felezésekkel 16 nagy, vagy 32 pici bukta jön ki belőle.
Néha maradék kefírt vagy yoghurtot is használok. Először a kefírt öntöm a tejet mérő pohárba, és tejjel 250 ml-re egészítem ki.
A bukták megformázása után fél órát kelesztem és tojássárgájával való kenés után 180 fokos sütőben barnára sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!