Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jól bevált bukta receptek?

Jól bevált bukta receptek?

Figyelt kérdés
LGTFY nem érdekel.
2018. jún. 17. 18:51
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Google.
2018. jún. 18. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kenyérsütő gépben a következő összetevőket dagasztatom ki:


550 g búzafinomliszt

50 g rétesliszt

2 ek cukor

1 vaníliás cukor

250 ml tej

25 g élesztő (fél csomag az 5 dekásból, vagy 1 zacskó instant)

100 g vaj

2 tojás (egynek a sárgáját megtartani a tetejét kenni)

csipet só


(Minden összetevőnek szoba-hőmérsékletűnek, vagy langyosnak kell lennie.)


Mérőpohárba mérem a tejet és beleszórom a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy teás pohárba beleteszem a hűtőből elővett vajat - és a tejet és a vajat a mikróban meglagyosítom. A vajat megolvasztom. Ne legyen nagyon meleg, csak langyos! A kenyérsütőgép üstjébe öntöm az olvasztott vajat, a cukros tejet a tojásokat, majd a fele lisztet. Rámorzsolom az élesztőt és a maradék liszttel beborítva egy csipet, vagy kis-mokkáskanál sót teszek a tetejére. Dagasztó programon (általában 8-as) megdagasztatom a géppel.

Felezésekkel 16 nagy, vagy 32 pici bukta jön ki belőle.


Néha maradék kefírt vagy yoghurtot is használok. Először a kefírt öntöm a tejet mérő pohárba, és tejjel 250 ml-re egészítem ki.


A bukták megformázása után fél órát kelesztem és tojássárgájával való kenés után 180 fokos sütőben barnára sütöm.

2018. jún. 19. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!