Miért erősebb apám borja,mint egy bolti?
Figyelt kérdés
Sziasztok nagy piás vagyok, egy üveg pezsgőt meg 6-8 whsikyt siamn lekuldok egy buliban + iszok melle tokaji bort.
Amit apám foz bort itthon abbol 1 poharral tudok meginni. mIért lehet ez?
#Bor, buli, vidék, bor, kommersz
2021. nov. 13. 23:10
11/20 anonim válasza:
Ha főzi, akkor az pálinka, nem bor.
12/20 anonim válasza:
Vagy pörkölt, ha a borjából főzi.
13/20 anonim válasza:
12
Lehet.Bár a pörköltet általában nem szokás pohárból inni.
14/20 anonim válasza:
Poénkodás helyett, és sértő szándék nélkül: nem lehet, hogy a borban van a hiba?
15/20 anonim válasza:
13-as! Azért tud csak 1 pohárral inni, mert pörköltet pohárból inni elég kellemetlen.
16/20 anonim válasza:
Ha a bort főzik akkor az már régen rossz. :D
17/20 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy a borban van hiba, hiszen erős, de finom , én csak azt akartam tudni, hogy miért erosebb ez, a jó házi bor mint pl bolti :D
2021. nov. 14. 14:20
18/20 anonim válasza:
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy a (jó) házi bor erősebb, mint a bolti. Boltokban is rengeteg különböző erősségű bort árulnak, meg otthon is különböző erősségűeket főznek. Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy anyád pörköltje miért erősebb, mint amit az étteremben adnak. Anyád nyilván több erőspaprikát rak bele.
19/20 anonim válasza:
Ha pl. a La Fiesta és az alsó polcos társait nézed, akkor azoknál megállítják a forrást, így nem erjed ki az összes benne lévő cukor alkohollá, így pl. 13-14% helyett 10%-os lesz. Ráadásul a magasabb cukortartalom miatt nem is érzed annyira alkoholosnak.
A boltban is vannak magasabb alkoholtartalmú borok, csak azok drágábbak.
20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm 19-es ;)
2021. nov. 16. 22:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!