10 napja préseltem, 50 literes ballonban van a cucc (otelló, izabella). Olyan a teteje, mint a szilva-cefrémé szokott lenni: opálos....nem ilyen szokott lenni. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
A must csak 15 fokos volt, de szőlőcukorral és kristálycukorral feljavítottam 18 - 19 fokosra.2021. okt. 26. 20:37
11/14 A kérdező kommentje:
Mikrofonról mondom de amúgy is van ennek a huncut telefonnak olyanja hogy át fogalmaz dolgokat. Az utolsó előtti sorban az nem pénzért lett volna nem azt mondtam hanem hogy pincét
2021. okt. 27. 23:35
12/14 A kérdező kommentje:
Pedig már eldöntöttem hogy felviszem a házba az 50 literes ballont mert máshol sincs meleg... De akkor szerencsére eszembe jutott az infrapanel. Az ajtót meg azért szőnyeg eztem be, mert deszkákból van és hézagos
2021. okt. 27. 23:46
13/14 A kérdező kommentje:
Ezzel az egy infrapanellel (tegnapig) még nem tudtam 13 fok fölé emelni a hőmérsékletet - igaz, az átfejtett anyagom teteje most nem opálos-fátyolos, hanem 'normál'..de még nyugalmi állapotban. Ma még nem voltam a pincében. Ha azon múlik, viszek le még egy infrapanelt (csak le kell akasztanom a falról (60 cm x 120 cm) (csak alkalmilag használom a lakásban...pontosabban most már úgy sem, mert tavaly óta gázfűtésem van). Van mellette egy 15 l-es demizson is tele, abban szépen forr már az anyag (az a préselés végén kapott lé)...és van még ..vagyis lesz még kb 15 liter, amit korábban azért nem préseltem ki, mert azt sötétre akarom (otelló, izabella), ezért tovább hagytam a darálékon. Sztem holnap kipréselem. Tudom, nem lesz túl egészséges ital (metilalkoholos lesz jól)..de biztosan finom lesz (és sűrű sötét)...érzéssel kell majd fogyasztani (keveset egyszerre).
2021. okt. 29. 12:50
14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!! Mára virradóra 'beindult' az anyag az 50 l-es üvegballonban. Tegnap közelebb vittem hozzá az infrapanelt, ma reggelre 19 fok volt a ballon körül...és kezd habosodni. Szemmel egyéb jelét nem láttam a forrásnak, de amint 'belehallgattam' a ballonba, hallható volt a pezsgés.
Köszi még egyszer is az ötleteket!!
2021. nov. 1. 09:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!