Ha a sört ízéért fogyasztják sokan akkor miért az alkoholost vedelik többségében?
Bár én baromira nem hiszek benne, hogy annyian fogyasztják az ízéért, ahányan hiszik magukról (vagy legalábbis nem önmagáért szerették meg az ízét), de
1. nincs olyan varázslatos eljárás, ami képes csakis az alkoholt eltüntetni a sörből, tehát olyan alkoholmentes sör sem létezik, amiből kizárólag az alkohol hiányozna a rendes sörhöz képest
2. az alkoholnak valóban van egy olyan ízfokozó szerepe, ami nélkül laposabb és/vagy émelyítőbb ízű lesz az eredmény.
Lehet, hogy nem volna képtelenség erre megoldást találni, de még nem találkoztam kivétellel. Néha nekem is jólesne egy alkoholmentes sör, de nekem sem ízlik egyik se.
ma 17:16
A szőlőlé (must) és bor közt nagyobb különbségek is vannak, mint az alkohol. Kezdve az összes erjedési kongenerrel, amitől egyáltalán erjedt illata lesz. Ha a szőlőlébe tiszta alkoholt öntesz, attól csak vodkás szőlőlére fog hasonlítani, nem borra :)
@Phoney: a 17:16-os vagyok: természetesen tudom, hogy nem CSAK az alkohol a különbség, de a kétféle sör közt sem, ha az alkoholmentesbe öntesz vodkát, az sem lesz "igazi".
Egy ismerősöm Németországban talált két féle alkoholmentes sört, ami szerinte kifejezetten sörízü, állítása szerint először azt hitte, át akarják verni a többiek, annyira jó volt. (Sajnos nem tudom a sörök nevét)
Mi ez a lenéző "vedelik" szó a kérdésben? Én elhiszem kérdező, hogy nem lehet mindenki olyan kifinomult úrihölgy mint te, de próbálj meg megkóstolni egy alkoholmentes és egy alkoholos sört, ez talán még neked is menni fog. Aztán próbáld meg azt hazudni, hogy ugyan olyan az íze. :)
Amúgy meg a sörfogyasztók többsége nem csak az íze miatt issza, 1-2 sörben pont annyi alkohol van, amennyi segít ellazulni, de még spicces se leszel tőle, emellett jó az íze is. Mi ezzel a baj?
Van köztük különbség ízre alkoholos és alkoholmentes között, de annyira lényegeset én azért nem érzek! Viszont nálam sörben az íz és a szeszfok egyaránt számít - berúgni sosem akarok, de egy kis spicces állapot néha jólesik.
Az ízéért - a túlzottan keserű söröket mondjuk nem szeretem, inkább csak lágy vagy közepes, szeszfokban pedig legalább 5%, hogy meglegyen a hatás!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!