Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a sört ízéért fogyasztják...

Ha a sört ízéért fogyasztják sokan akkor miért az alkoholost vedelik többségében?

Figyelt kérdés

2021. okt. 9. 12:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Kérdezö: ittál már bort meg szőlőlét? Mert a különbség ott is csak az alkohol, de a kettő nem is hasonlít egymásra!
2021. okt. 9. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha a kedvenc söreimet valaki lefőzi ugyanolyan ízűre alkoholmentesben, akkor esküszöm nem iszom több alkoholost.
2021. okt. 9. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 Phoney ***** válasza:
95%

Bár én baromira nem hiszek benne, hogy annyian fogyasztják az ízéért, ahányan hiszik magukról (vagy legalábbis nem önmagáért szerették meg az ízét), de


1. nincs olyan varázslatos eljárás, ami képes csakis az alkoholt eltüntetni a sörből, tehát olyan alkoholmentes sör sem létezik, amiből kizárólag az alkohol hiányozna a rendes sörhöz képest

2. az alkoholnak valóban van egy olyan ízfokozó szerepe, ami nélkül laposabb és/vagy émelyítőbb ízű lesz az eredmény.


Lehet, hogy nem volna képtelenség erre megoldást találni, de még nem találkoztam kivétellel. Néha nekem is jólesne egy alkoholmentes sör, de nekem sem ízlik egyik se.


ma 17:16

A szőlőlé (must) és bor közt nagyobb különbségek is vannak, mint az alkohol. Kezdve az összes erjedési kongenerrel, amitől egyáltalán erjedt illata lesz. Ha a szőlőlébe tiszta alkoholt öntesz, attól csak vodkás szőlőlére fog hasonlítani, nem borra :)

2021. okt. 9. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Kérdezö! Ugye te nem szereted a sört? Egyáltalán kostoltad már mindkettöt? Mert ha igen, nem hiszem, hogy ilyen buta kérdést feltennél.
2021. okt. 9. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

@Phoney: a 17:16-os vagyok: természetesen tudom, hogy nem CSAK az alkohol a különbség, de a kétféle sör közt sem, ha az alkoholmentesbe öntesz vodkát, az sem lesz "igazi".


Egy ismerősöm Németországban talált két féle alkoholmentes sört, ami szerinte kifejezetten sörízü, állítása szerint először azt hitte, át akarják verni a többiek, annyira jó volt. (Sajnos nem tudom a sörök nevét)

2021. okt. 9. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul az az eljárás is, amikor csak áztatják a malátát hideg vízben sokáig, így nem tud a keményítő cukorrá alakulni. Persze totálisan más lesz az eljárás további része is, ráadásul ténylegesen sterilnek kell maradni a teljes rendszernek, ami elég nagy költség ahhoz, hogy inkább csak vákuumlepárlással és aromapótlással dobálják a polcra az alkoholmentes söreiket a nagyüzemek. Kisüzemi méretekben pedig folyamatos a kísérletezés, és nem sajnálják az anyagot belőle, tehát elég közel fog járni a sörhöz az eredmény néhány furább próbálkozás után, de ott is van egy makacs határ, aminél úgy tűnik, soha nem lesz jobb egy alkoholmentes sör. Maga az erjedés megszámlálhatatlan járulékos átalakulást hoz az aromákon is. Főleg hidegkomlós kísérleteken ütközött ez ki nagyon, amikor az erjedés elején hidegkomlózva teljesen más arcát mutatja a legtöbb olajban gazdag aromakomló fajta, mint erjedés után. Természetesen kicsit nagyobb adagot használtak zajos erjedés alatt, és nyomás alatt is erjesztettek, de az se változtatott az aromaprofilon, csak többet őrzött meg belőle. És az alkoholmentes sörből csomó ilyesfajta varázslat kimarad, mert azt nem puszilgatta körbe sokmilliárd boldog kis élesztőgombácska.
2021. okt. 10. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
31%

Mi ez a lenéző "vedelik" szó a kérdésben? Én elhiszem kérdező, hogy nem lehet mindenki olyan kifinomult úrihölgy mint te, de próbálj meg megkóstolni egy alkoholmentes és egy alkoholos sört, ez talán még neked is menni fog. Aztán próbáld meg azt hazudni, hogy ugyan olyan az íze. :)


Amúgy meg a sörfogyasztók többsége nem csak az íze miatt issza, 1-2 sörben pont annyi alkohol van, amennyi segít ellazulni, de még spicces se leszel tőle, emellett jó az íze is. Mi ezzel a baj?

2021. okt. 10. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim válasza:
Azért mert az erjedés során sok olyan izkomponens jön létre ami meghatározza a sor ízét.
2021. okt. 11. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
49%

Van köztük különbség ízre alkoholos és alkoholmentes között, de annyira lényegeset én azért nem érzek! Viszont nálam sörben az íz és a szeszfok egyaránt számít - berúgni sosem akarok, de egy kis spicces állapot néha jólesik.

Az ízéért - a túlzottan keserű söröket mondjuk nem szeretem, inkább csak lágy vagy közepes, szeszfokban pedig legalább 5%, hogy meglegyen a hatás!

2021. okt. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
24%
A sörnek van egy tulajdonsága, hogy úgy állítják be annak ízvilágát és gáztelítettségét, a komlózott kesernyésségét, a szén-dioxid pezsgését a nyelven stb., hogy ezzel azt tudják biztosítani, hogy a sör kiválóan "itatja magát". Ez egy komoly paraméter, amit a "degusztátorok" (profi kóstolók) stopperrel is mérni szoktak, s amely jelzi, hogy két kortyolás (a korsó szájhoz emelése) között hány másodperc telik el - minél kevesebb, annál jobb. Ideális esetben ez csak alkoholos sörrel érhető el, de ehhez nem kell az alkoholtartalmának okvetlenül magasabbnak lennie, mint 4,5 %.
2021. okt. 13. 04:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!