Egy Whisky füstölőnek (Whiskey Smoker) van valami érezhető hatása? (születésnapi ajándék lenne).
Apukámnak hamarosan itt lesz a szülinapja. Szereti a whiskyt, és gondoltam, hogy meglepném egy whisky füstölővel + 1 üveggel a kedvencéből.
Az ilyen bolti füstölők szerintem túlárazottak ahhoz képest, hogy egy minimális szaktudással, otthoni körülmények között simán elkészíthető "szerkezet" ez az egész. A forgács ami benne van olyan, hogy arra már költenék.
https://www.youtube.com/watch?v=nNnGbny_RtM&ab_channel=AllTh..
Megpróbálnám én elkészíteni neki, a videót megnézve nem tűnik nagyon nehéznek, speciális szerszámok sem kellenek hozzá.
Tényleg érezhető, ha befüstölünk ilyennel egy pohár whiskyt? Milyen fajta anyagot ajánlotok, amit majd a füstölőbe tennénk? Jó ötlet szerintetek ez az egész?
(Bocsi ha összeszedetlenül írtam le valamit, nem nagyon értek ehhez a témához.
Olyan 6-8000 Ft között max. (ez mellé még jön a whiskey).
Ilyet szeretnék csinálni neki, mert amikor "véletlenül" :D egy ilyen füstölő tesztet néztem a nappaliban, mondta, hogy milyen jó kis eszközt használ a nő a videóban. Ahhoz még messze van a szülinapja, hogy gyanakodjon, de közel annyira, hogy én gondolkozzak. Szóval ez nyert.
Most őszintén -legalább is én magamból indulok ki- ki a tököm szüttyögne ilyen marhasággal mikor végre le akar ülni a seggére és whisky-t szeretne inni a nap végén. Nem is értem mire akar ez jó lenni, egy nem smoky whisky-t befüstölni, vagy ez már azoknak kell akiknek már semmi nem elég füstös?
Ha valaki füstös viszkit akar inni akkor vegyen olyat :)
Hmmm. Most elgondolkodtattatok.
Jelenlegi kedvence a Chivas 12 éves whiskey-je, úgyhogy kb. ezt a kategóriát szokta inni. Ez alapján besaccolhatjátok, hogy nem a felsőkategóriás whiskeykben utazik, bár már ez se olcsó (kinek mi, valakinek a 30-40eFt/liter még olcsó). Szerintem ennél jobb kategóriás whiskey-t nem sokszor ivott. A pohár jó ötlet, bár kicsit drága.
Akkor újratervezés. 2 ötlet van még a fejemben:
1, Ha ismertek és tudtok ajánlani, akkor egy jobb minőségű whiskey-kből összeállított kóstoló csomagot, amiből rájöhet, hogy melyik az a jobb minőségű ital, amit érdemes lehet majd megvenni és nem kell zsákba macskázni vagy,
2, ajánlotok egy 15 ezer Forint körüli whiskey-t, amit kap majd és remélem, hogy tetszik neki.
Ugye mondtam, hogy a Chivas 12 évese a kedvence, de szereti még a sima Ballantine's-t is, szóval kb ez az irány. A bourbon-t kifezetetten nem szereti. Köszönöm ha tudtok ebben segíteni nekem.
viccen kívül 15 Ft ért a legrosszabb amit vehetsz az a Chivas regal vagy a Ballantine's. szinte nulla élvezeti értékű blanded túlárazott vackok.
Ennyi pénzért már nagyon sok jó whisky elérhető 10-12 évesek
nézegess a whiskynet.hu vagy idrinks.hu.n
Néhány random példa 15 ft alatt
Glenfarclas 12 éves (igazi "classic" alap malt most fogyott el egy üveggel) + veszel hozzá egy normális kostoló poharat (pl [link] és meg is vagy
/Arran 10 se rossz
/Highland Park 12 éves Viking Honour (nagyon édes mézes ilat de az ize azért Whisky)
Személyes kedvencem Talsiker 10: korához árához képest nagyon "sokat tud"
kicsit füstös de csak finoman a háttérben, nagyon gazdag jó kis whisky.
igazi füstöseket első körben nem ajánlom pl egy Laphroaig 10/Ardbeg 10 nek a füstössége/íz világa az teljesen más dimenzió mint az általad említett whiskyknek, elsőre mellbevágó élmény és sokan nem is tudnak megbarátkozni vele. Igazából akkor apukád még nem is ivott füstös whisky-t ;) estleg egy kóstolónyi-t (vannak 0,5 dcl is kiadások is) vegy ebből (karácsonyra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!