Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Legálisan kiszolgálhatnak...

Legálisan kiszolgálhatnak alkoholos italt egy olyan személynek aki az nap tölti a 18. születésnapját?

Figyelt kérdés

2021. szept. 29. 21:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Én úgy tudom aznap még nem. Majd csak a szülinapod utáni naptól kezdve szolgálnak ki.
2021. szept. 29. 22:08
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
Aznap betöltöd a 18-at,tehát aznap már nagykorú vagy.
2021. szept. 29. 22:25
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
Igen.
2021. szept. 29. 22:44
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
A 18. születésnapján már felszolgálhatnak, az az első nap.
2021. szept. 29. 23:17
 5/17 anonim ***** válasza:
19%

Ezt esetleg a bíróság előtt lenne fontos.

Nálunk baráti körben volt már ebből "gond" hogy nem adták ki a piát 18 évesen, mivel oké, hogy aznap tölti, de nem lehet tudni hány órakkor és emiatt még nem lehet kiadni, csak másnaptól.

Szép hagyomány volt ez amúgy baráti körben, hogy összedobtunk piára, de a születésnapos vette ki a dolgokat afféle első vásárlás.

Igen ám, csak mint megtudtuk, ez nem teljesen szabályos dolog. De utána még valahol valóban olvastam is, hogy ez így van, mert valóban nem lehet személyi alapján tudni mikor született emiatt csak másnap vehet igénybe 18+os szolgaltatásokat. Persze bíróság előtt már nagykorúként felelne, hiszen az a pár óra nem igazán számít, mert érettebb nem lesz. Itt viszont valahogy mégis számít. Nem igazán értem néha a rendszert, de hát legyen.

(Amúgy kb a kutya se foglalkozik ezzel szerintem. 18 év alatt alkoholt se lehetne inni egyáltalán és elővennék azt is aki oda adta neked, mégsem foglalkoznak ezzel sem.)

2021. szept. 29. 23:17
 6/17 anonim ***** válasza:
57%
Igen.
2021. szept. 30. 00:15
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
#5 ez baromság. A nap számít, nem az óra. Mint ahogy minden korhoz kötött dolognál a nap számít, például a 26 éven aluliak utazási kedvezményét a 26. születésnapodon már nem veheted igénybe, az előtte lévő nap, ha az hétvége vagy ünnepnap, még igen. Sok helyen a gyerekjegy például 14 éves korhoz van kötve, az is a 14. születésnaptól nem jár, előtte való nap még igen.
2021. szept. 30. 00:28
 8/17 l0m3x ***** válasza:
61%
Ha elmúlt 18 akkor igen. Ez baromi egyszerü. Nincs több kérdés. Milyen lenne már ha még anyád is megkérdeznék, hogy hány órakkor szült :) Mondjuk Londonban 34 évesen elkérték az ID Card-ot...
2021. szept. 30. 04:07
 9/17 anonim ***** válasza:
28%
A 18.születésnapodon még nem szolgálhatnak ki,csak az utána következő napon. Üdv egy eladó.
2021. szept. 30. 08:05
 10/17 l0m3x ***** válasza:
62%
18 évest kötelességed kiszolgálni...Végülis szarul végzed az eladói munkád...Gratulálok...
2021. szept. 30. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!