Legálisan kiszolgálhatnak alkoholos italt egy olyan személynek aki az nap tölti a 18. születésnapját?
Ezt esetleg a bíróság előtt lenne fontos.
Nálunk baráti körben volt már ebből "gond" hogy nem adták ki a piát 18 évesen, mivel oké, hogy aznap tölti, de nem lehet tudni hány órakkor és emiatt még nem lehet kiadni, csak másnaptól.
Szép hagyomány volt ez amúgy baráti körben, hogy összedobtunk piára, de a születésnapos vette ki a dolgokat afféle első vásárlás.
Igen ám, csak mint megtudtuk, ez nem teljesen szabályos dolog. De utána még valahol valóban olvastam is, hogy ez így van, mert valóban nem lehet személyi alapján tudni mikor született emiatt csak másnap vehet igénybe 18+os szolgaltatásokat. Persze bíróság előtt már nagykorúként felelne, hiszen az a pár óra nem igazán számít, mert érettebb nem lesz. Itt viszont valahogy mégis számít. Nem igazán értem néha a rendszert, de hát legyen.
(Amúgy kb a kutya se foglalkozik ezzel szerintem. 18 év alatt alkoholt se lehetne inni egyáltalán és elővennék azt is aki oda adta neked, mégsem foglalkoznak ezzel sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!