Egy üveg házilag készített meggylikőrt meddig lehet fogyasztani?
Ha rendesen zár a palack és legalább 15%-os, akkor gyakorlatilag bármeddig, legfeljebb pár év múlva nem lesz ugyanolyan finom.
Viszont elkészítés után pár hónapig érdemes pihentetni.
Nem vagyok ebben szakértő, csak a tapasztalatomat írom.
Kaptunk 3 literrel és ahogy telt az idő, egyre erősebb lett. Hogy miért, azt nem tudom.:(
Ebből kikövetkeztetve úgy gondolom, elvileg bármeddig.
ma 12:05
Lehet, hogy erősebbnek tűnt, de nem nőhetett az alkoholtartalma.
#3
Lehet.
A benne levő cukor nem csinálhatta?... mert egyre erősebbnek éreztük, viszont egyre kevésbé édesnek.
Ez alapján egy rommá cukrozott meggybor lehetett (sajnos ez a tipikus házi meggybor), és nem az alkoholtartalma nőtt, hanem ecetesedett. Ettől volt "erős" és egyre kevésbé édes. (Az édes íz elsősorban a sav-cukor arányon múlik, nem a cukortartalmon.)
Az se kizárt, hogy tényleg likőr akart lenni, de túl gyengére keverték, és így szintén ecetesedett.
#5
Nem volt savanyú, de valójában mindegy is, mert sokat nem tudtam hozzátenni a kérdéshez sajnos.
"Egy üveg házilag készített meggylikőrt meddig lehet fogyasztani?"
Pont addig amig meg van az uvegben egy keves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!