Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Egy üveg házilag készített...

Egy üveg házilag készített meggylikőrt meddig lehet fogyasztani?

Figyelt kérdés

2021. júl. 30. 09:04
 1/9 Phoney ***** válasza:
100%

Ha rendesen zár a palack és legalább 15%-os, akkor gyakorlatilag bármeddig, legfeljebb pár év múlva nem lesz ugyanolyan finom.


Viszont elkészítés után pár hónapig érdemes pihentetni.

2021. júl. 30. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Nem vagyok ebben szakértő, csak a tapasztalatomat írom.

Kaptunk 3 literrel és ahogy telt az idő, egyre erősebb lett. Hogy miért, azt nem tudom.:(

Ebből kikövetkeztetve úgy gondolom, elvileg bármeddig.

2021. júl. 30. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Phoney ***** válasza:
100%

ma 12:05

Lehet, hogy erősebbnek tűnt, de nem nőhetett az alkoholtartalma.

2021. júl. 30. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3

Lehet.

A benne levő cukor nem csinálhatta?... mert egyre erősebbnek éreztük, viszont egyre kevésbé édesnek.

2021. júl. 30. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Phoney ***** válasza:
77%

Ez alapján egy rommá cukrozott meggybor lehetett (sajnos ez a tipikus házi meggybor), és nem az alkoholtartalma nőtt, hanem ecetesedett. Ettől volt "erős" és egyre kevésbé édes. (Az édes íz elsősorban a sav-cukor arányon múlik, nem a cukortartalmon.)


Az se kizárt, hogy tényleg likőr akart lenni, de túl gyengére keverték, és így szintén ecetesedett.

2021. júl. 30. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

#5

Nem volt savanyú, de valójában mindegy is, mert sokat nem tudtam hozzátenni a kérdéshez sajnos.

2021. júl. 30. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Egy üveg házilag készített meggylikőrt meddig lehet fogyasztani?"


Pont addig amig meg van az uvegben egy keves :)

2021. júl. 30. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Ameddig elfogy.
2021. aug. 1. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy kémiaprof, de szerintem valamiféle erjedés eredménye lehet, hogy a cukorból szesz lesz lassacskán!
2021. aug. 8. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!