Mi a legjobb minőségű, legfinomabb szeszesital, amit 10 ezer forint alatt lehet kapni? Gondolva literes vagy 0,7-es kiszerelésű röviditalra.
Nekem a teljesen átlagos fekete címkés Jack Daniel's Tenesse jött be eddig legjobban, de kinek mi. 10K körül van valahol a Black label Johnny Walker, azt meg nem kóstoltam, de jókat hallottam eddig róla.
Ha pedig nem konkrétan égetett szeszre gondoltál, hanem tágabb értelemben szeszes italra és fontos a minőség, akkor próbáld ki a szakét(japan rizsbor).
Nekem a kedvencem ha borokat nézzük és van 20% feletti, ami azért magasabb egy átlagos bornál. Márkát nem tudok mondani, mert eddig csak étteremben ittam, de egy import szakéval nem lőhetsz mellé nagyon.
1. Ez teljesen szubjektív, nem jósolhatjuk meg, hogy neked mi jön majd be.
2. 10 ezer Ft már nem ér ám olyan sokat.
3. Ha kizárod az online rendelést, még tovább korlátozod a lehetőségeidet, mert simán 20-30%-kal drágább a hiperekeben ugyanaz, mint online. Jóval nagyobb a különbözet, mint a házhozszállítás díja lenne (de még azt is el lehet kerülni).
Amiket említettél azok korrekt bourbonök, lehet velük próbálkozni, még a Bulleit-öt is ajánlom.
A másik opció valami jól ismert konyak lenne. Henessyt minimálisan 10 felett lehet kapni, de persze nem a hiperekben, lásd:
Ez picit drágább, de figyelni kell, 3 hónapja még 10.300-ért vettem. Ár-érték arányban 10 környékén szerintem ennél kevés jobb van a piacon:
Az iDrinksnél 10 felett ingyenes a szállítás Pick Pack Pontokra, ha csak egy palackkal rendelnél, akkor tőlük éri meg venni. Több esetén a Diszkontital és az Alkoholshop olcsóbbak szoktak lenni náluk és az visszahozza a szállítási díjat.
Ha teljes italfajták fehér foltok még neked, akkor szerintem felesleges egyből elköteleződni egy fix összeg mellett, az 5-6 ezres belépőszintű tömegmárkák is jók az ismerkedésre bármiben. Ugyanennyiért a 20-30% körüli alkoholtartalmú italokból pedig már kifejezetten jót is kapni.
Ez például egy finom limoncello:
De egy Tatrateától se zárkózz el, az is profi a maga kategóriájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!